Hogyan történik a kakaóbabok őrlése?
“Pörkölés segítségével előhívjuk a kakaóbabok gazdag, csokoládés jegyeit."
- Lindt Csokoládé Mester
Rostálás
A kakaóbab pörkölése és őrlése – Beszéljenek a számok!
Ennyi különféle aroma található egyetlen pörkölt kakaóbabban
Ennyi év telt el azóta, hogy a Lindt elkezdte a kakaóbabok pörkölését és őrlését a saját, egyedülálló íz létrehozása érdekében
Ebben az évben alkotta meg a francia feltaláló, Monsieur Dubuisson az első asztali őrlőgépet kakaóbab őrlésére
Hogyan történik a kakaóbab pörkölése?
A kakaóbab pörkölésének és őrlésének története
Évszázadokkal ezelőtt, amikor a kakaóbab először megérkezett Európába, a pörkölését tűz fölött, az őrlését pedig, leggyakrabban, átalakított malmokban végezték. Ezzel a folyamattal darabos és igen ízetlen csokoládét tudtak előállítani. Szerencsére a csokoládékészítés azóta igen hosszú utat tett meg. A Lindt & Sprüngli vállalatnál úgy véljük, hogy a pörkölés és az őrlés a specialitásaink közé tartozik.
Jól tudjuk, hogy a pörkölés sikere az időzítésen és a hőmérsékleten múlik. Jól ismerjük a kakaóbajainkat, és megtaláltuk azt a formulát, amellyel minden egyes babból a lehető legtöbb ízt sikerül kinyernünk.
Ezt követően pedig egyedülállóan finomra őröljük a kakaót, és éppen ennek köszönhető csokoládéink selymes és lágy textúrája.