Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

The Lindt Difference -

2. Egyedülálló pörkölés és őrlés

Vannak csokoládék, és van a Lindt csokoládé. Fedezze fel a tökéletes csokoládé titkát!


Egyedülálló pörkölés és őrlés

A Lindt & Sprüngli vállalatnál egyedülálló folyamattal rendelkezünk a kakaóbabok pörkölésére és őrlésére. A legkiválóbb minőségű kakaóbabok aprólékos összeválogatását követően, a zúzott nyers kakaóbabot megpörköljük, hogy előcsalogassuk a bennük rejlő fantasztikus aromát és ízt. Ezután, a finom textúra elérése érdekében megőröljük őket. A teljes folyamatot mi magunk végezzük el, házon belül, hiszen ezzel biztosíthatjuk, hogy az előállított csokoládék mindig tökéletesek legyenek. 

Master Chocolatier roasting cocoa

Hogyan történik a kakaóbabok őrlése?


“Pörkölés segítségével előhívjuk a kakaóbabok gazdag, csokoládés jegyeit."

- Lindt Csokoládé Mester


Hogyan készülnek fel a kakaóbabok a pörkölési és őrlési folyamatra? 5 fő lépés

1. A kakaóbab betakarítása.

2. Erjesztés és szárítás.

3. Tisztítás.

4. Rostálás – a nyers kakaóbab leválasztása a kakaóbab héjáról.

5. A nyers kakaóbab gőzölése.

Ezt követően történik a pörkölés és az őrlés...

Rostálás

A kakaóbabok felkészítése a pörkölésre. A folyamat során légbefúvással elkülönítik a kakaóbabokat a héjuktól.
 
 

A kakaóbab pörkölése és őrlése – Beszéljenek a számok!

35

Ennyi különféle aroma található egyetlen pörkölt kakaóbabban

 

139

Ennyi év telt el azóta, hogy a Lindt elkezdte a kakaóbabok pörkölését és őrlését a saját, egyedülálló íz létrehozása érdekében

 

1776

Ebben az évben alkotta meg a francia feltaláló, Monsieur Dubuisson az első asztali őrlőgépet kakaóbab őrlésére

 


Hogyan történik a kakaóbab pörkölése?


A kakaóbab pörkölésének és őrlésének története

Évszázadokkal ezelőtt, amikor a kakaóbab először megérkezett Európába, a pörkölését tűz fölött, az őrlését pedig, leggyakrabban, átalakított malmokban végezték. Ezzel a folyamattal darabos és igen ízetlen csokoládét tudtak előállítani. Szerencsére a csokoládékészítés azóta igen hosszú utat tett meg. A Lindt & Sprüngli vállalatnál úgy véljük, hogy a pörkölés és az őrlés a specialitásaink közé tartozik.

Jól tudjuk, hogy a pörkölés sikere az időzítésen és a hőmérsékleten múlik. Jól ismerjük a kakaóbajainkat, és megtaláltuk azt a formulát, amellyel minden egyes babból a lehető legtöbb ízt sikerül kinyernünk.

Ezt követően pedig egyedülállóan finomra őröljük a kakaót, és éppen ennek köszönhető csokoládéink selymes és lágy textúrája.


A legfinomabb kakaó

A Lindt találmány