Ahhoz, hogy kihasználhassa a "+1 termék ajándék" típusú (2+1, 3+1) ajánlataink előnyeit, a kosarába az ÖSSZES terméket (a +1 ajándék terméket is) a kosarába kell helyeznie. A legolcsóbb termékre vonatkozó kedvezmény automatikusan kiszámításra kerül a kosár összesítésében.
A nyári hónapokban június 1-től pénteki napokon nem adunk fel csomagokat. A pénteki megrendeléseket az azt követő kedden szállítjuk ki.
The Lindt Difference - 2 Az egyedülálló pörkölés és őrlés | HUN
The Lindt Difference -
2. Egyedülálló pörkölés és őrlés
Vannak csokoládék, és van a Lindt csokoládé. Fedezze fel a tökéletes csokoládé titkát!
Egyedülálló pörkölés és őrlés
A Lindt & Sprüngli vállalatnál egyedülálló folyamattal rendelkezünk a kakaóbabok pörkölésére és őrlésére. A legkiválóbb minőségű kakaóbabok aprólékos összeválogatását követően, a zúzott nyers kakaóbabot megpörköljük, hogy előcsalogassuk a bennük rejlő fantasztikus aromát és ízt. Ezután, a finom textúra elérése érdekében megőröljük őket. A teljes folyamatot mi magunk végezzük el, házon belül, hiszen ezzel biztosíthatjuk, hogy az előállított csokoládék mindig tökéletesek legyenek.
Hogyan történik a kakaóbabok őrlése?
“Pörkölés segítségével előhívjuk a kakaóbabok gazdag, csokoládés jegyeit."
- Lindt Csokoládé Mester
Hogyan készülnek fel a kakaóbabok a pörkölési és őrlési folyamatra? 5 fő lépés
1. A kakaóbab betakarítása.
2. Erjesztés és szárítás.
3. Tisztítás.
4. Rostálás – a nyers kakaóbab leválasztása a kakaóbab héjáról.
5. A nyers kakaóbab gőzölése.
Ezt követően történik a pörkölés és az őrlés...
Rostálás
A kakaóbabok felkészítése a pörkölésre. A folyamat során légbefúvással elkülönítik a kakaóbabokat a héjuktól.
A kakaóbab pörkölése és őrlése – Beszéljenek a számok!
35
Ennyi különféle aroma található egyetlen pörkölt kakaóbabban
139
Ennyi év telt el azóta, hogy a Lindt elkezdte a kakaóbabok pörkölését és őrlését a saját, egyedülálló íz létrehozása érdekében
1776
Ebben az évben alkotta meg a francia feltaláló, Monsieur Dubuisson az első asztali őrlőgépet kakaóbab őrlésére
Hogyan történik a kakaóbab pörkölése?
A kakaóbab pörkölésének és őrlésének története
Évszázadokkal ezelőtt, amikor a kakaóbab először megérkezett Európába, a pörkölését tűz fölött, az őrlését pedig, leggyakrabban, átalakított malmokban végezték. Ezzel a folyamattal darabos és igen ízetlen csokoládét tudtak előállítani. Szerencsére a csokoládékészítés azóta igen hosszú utat tett meg. A Lindt & Sprüngli vállalatnál úgy véljük, hogy a pörkölés és az őrlés a specialitásaink közé tartozik.
Jól tudjuk, hogy a pörkölés sikere az időzítésen és a hőmérsékleten múlik. Jól ismerjük a kakaóbajainkat, és megtaláltuk azt a formulát, amellyel minden egyes babból a lehető legtöbb ízt sikerül kinyernünk.
Ezt követően pedig egyedülállóan finomra őröljük a kakaót, és éppen ennek köszönhető csokoládéink selymes és lágy textúrája.