Ahhoz, hogy kihasználhassa a "+1 termék ajándék" típusú (2+1, 3+1) ajánlataink előnyeit, a kosarába az ÖSSZES terméket (a +1 ajándék terméket is) a kosarába kell helyeznie. A legolcsóbb termékre vonatkozó kedvezmény automatikusan kiszámításra kerül a kosár összesítésében.
A nyári hónapokban június 1-től pénteki napokon nem adunk fel csomagokat. A pénteki megrendeléseket az azt követő kedden szállítjuk ki.
Vannak csokoládék, és van a Lindt csokoládé. Fedezze fel a tökéletes csokoládé titkát!
A Lindt találmány
Az a csokoládé, amely kezdetben Európába érkezett semmilyen hasonlóságot nem mutatott a ma ismert csokoládéval: abban az időben a csokoládé durva és száraz volt, amely természetesen nem olvadt el a szájban!
Az 1879-es év forradalmi áttörést hozott a csokoládégyártásban. Ebben az évben találta fel ugyanis Rodolphe Lindt a konsírozást. Az új folyamattal olyan fantasztikus ízű, selymesen lágy és bársonyos textúrájú csokoládét sikerült előállítania, amely azóta egyet jelent a Lindt csokoládéval.
A konsírozás feltalálásának története
Rodolphe Lindt arról álmodozott, hogy előállítja a világ legselymesebb és leglágyabb csokoládéját. Vásárolt egy használt berendezést és eltökélten kereste a tökéletes formulát: fáradhatatlanul dolgozott, toldozgatta-foltozgatta receptjeit.
Egy péntek este, a munka befejeztével, Lindt távozás előtt bekapcsolva hagyta a keverőgépet. Hogy vajon ez véletlenül történt, vagy szándékosan így akarta a zseni, arról csak találgathatunk.
A gép mindenesetre egész hétvégén üzemelt. Hétfő reggel Lindt a gyárba visszatérve látta, hogy álma a szeme láttára valóra vált. Amit ugyanis a keverőgépben talált, az nem volt más, mint a valaha látott legfényesebb, leglágyabb olvadt csokoládé.
Az eljárást azóta is, egészen a mai napig folyamatosan tökéletesítjük. Lindt úttörő találmányát – a csokoládé szerelmeseinek hatalmas örömére – ma már az egész iparágban használják.
Konsírozás
A konsírozás egy kulcsfontosságú lépés a csokoládé készítés folyamatában, amelynek során a csokoládé ízét és textúráját meleg állapotban történő folyamatos keverés segítségével tökéletesítik.
Hogyan történik a konsírozás?
A pörkölés és őrlés eredményeként tiszta kakaómassza (más néven kakaólé) jön létre. Ehhez adjuk hozzá a legkiválóbb minőségű hozzávalóinkat – például cukrot és tejet –, majd újra finomra őröljük, hogy a keverék készen álljon a konsírozó gépbe történő betöltésre.
A legfejlettebb technológiát alkalmazó konsírozó gépeink hosszas, aprólékosan megtervezett folyamat során keverik, mozgatják és levegőztetik a felhevített folyékony csokoládét, hogy elvegyék annak nem kívánt savasságát és keserű ízét (ez a folyamat nem áll távol a párolgástól). A konsírozás ideje alatt az anyagban található nem kívánt csomók is feloldódnak, egységes és lágy textúrájú csokoládét létrehozva. Miután ez a lépés lezárul, a csokoládé készen áll arra, hogy magára öltse a híres Lindt kreációk formáját.
Fontos évszámok a csokoládé történetében
Kr. e. 3500
A Mayo-Chinchipe kultúrában először használják fel a kakaóbabot az ecuadori Santa Ana (La Florida) városában.
1830
A brit csokoládékészítő üzem, a J. S. Fry and Sons elkészíti a korábban csak italként fogyasztott csokoládé első szilárd változatát.
1879
Rodolphe Lindt feltalálja a konsírozó gépet, amellyel a selymesen lágy csokoládéról szövögetett álma valóra válik.
Mérföldkövek a Lindt történetében
"A konsírozás során történő intenzív keverés kulcsfontosságú tényező annak a selymesen lágy textúrának az eléréséhez, amelyről a Lindt elhíresült."