Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

The Lindt Difference -

1. A legkiválóbb minőségű kakaó

Vannak csokoládék, és van a Lindt csokoládé. Fedezze fel a tökéletes csokoládé titkát!

A legfinomabb kakaó

A kakaóbabtól a kész csokoládéig (bean to bar) tartó gyártási folyamatra épülő filozófiánknak köszönhető termékeink egyedülálló ízvilága. Ez teszi lehetővé Csokoládé Mestereink számára, hogy a világ legelismertebb kakaóbab-termelő vidékeiről válogassák ki a legkiválóbb minőségű alapanyagot. A Lindt & Sprüngli elkötelezett a fenntartható ellátási lánc kiépítése mellett: ezért hoztuk létre a Gazdálkodási Programunkat.

Büszkék vagyunk rá, hogy a világ azon kevés csokoládékészítői közé tartozunk, akik a folyamat minden egyes lépését teljes ellenőrzés alatt tartják. Ez azt jelenti, hogy termékeink garantáltan büszke, szenvedélyes és szakértő kezek által készülnek a teljes előállítási folyamat során, amely a kakaóbabnál kezdődik és egészen a kész táblás csokoládéig vagy pralinéig tart.

Master Chocolatier holding cocoa beans.

Lindt & Sprüngli Gazdálkodási Program

A Lindt & Sprüngli vállalat számára fontos a törődés. Mindez nem csupán a csokoládéink minőségéről szól, hanem a kakaóbab-termelő gazdákról és az őket körülvevő közösségekről is. Ezért hoztuk létre a Gazdálkodási Programunkat. Ennek a páratlan programnak köszönhetően sikerült egy olyan rendszert kialakítanunk, amellyel minden egyes kakaóbab egészen a származási helyéig nyomon követhető és ellenőrizhető, ezzel pedig biztosítani tudjuk, hogy a csokoládéinkhoz mindig csak a legkiválóbb alapanyagokat használjuk fel. Ugyanakkor pedig közvetlenül együtt tudunk működni a kakaóbab-termelő gazdákkal, és támogatni tudjuk őket és közösségeiket a fejlődésben. Büszkék vagyunk arra, hogy előállítási folyamatunk a kakaóbabnál kezdődik és a kész csokoládéval ér véget, és a csokoládé iránti szenvedélyünk a jövőben hozzájárul egy igazságosabb és fenntarthatóbb világ kialakításához.

Hogyan kerülnek kiválogatásra a kakaóbabok?

A Lindt & Sprüngli vállalatnál elkötelezettek vagyunk amellett, hogy csak a legkiválóbb, a világ legjobb kakaóbab-termesztő vidékeiről, fenntartható forrásból származó kakaóbabokat válogassuk ki és használjuk fel termékeinkben.

A kakaóbab ízét számos tényező befolyásolhatja, például az, hogy hol termesztették, az év melyik részében, milyen környezetben, és hogyan szüretelték. Mi minden egyes kakaóbabban meglátjuk a szépséget, és nagy becsben tartott összetevőinket büszkén gondozzuk egyedi igényeiknek megfelelően.

Csokoládénk a hosszú évek során tanúsított elkötelezett hozzáállásunk eredménye, amelyek során folyamatosan tökéletesítettük féltett titokként őrzött receptjeinket. A csokoládékészítés művészetét tökélyre fejlesztve olyan remekműveket hoztunk létre, amelyek minden egyes alkalommal tökéletes élményt nyújtanak.


A bag of cocoa beans.

Csokoládéinkat alkotó négyféle kakaóbab

Criollo - magas árkategóriájú kakaóbab, amelyet csak prémium minőséget képviselő csokoládégyártók használnak.  Ez a kakaóbab-ritkaság mindössze egy kis töredékét képezi a világ összes kakaóbab-terményének, és fantasztikus aromát kölcsönöz a csokoládéinknak.

Trinitario - a kitűnő aromájú Criollóból és a földes ízvilágú Forasteróból létrehozott hibrid kakaófajta, amely származási országa, Trinidad után kapta a nevét.  A Trinitario kifinomult, testes ízt kölcsönöz csokoládéinknak. 

Forastero - a legelterjedtebb kakaófajta, amely gyorsan és nagy mennyiségben terem és a világ összes kakaótermésének közel 90%-át teszi ki. A Forastero erőteljes, földes jelleget kölcsönöz csokoládéinknak.

Nacional - egy igen ritka keverékfajta, amely a Forastero, a Criollo és a Trinitario házasításából jött létre (a Lindt létrehozta saját, egyedi változatát ebből a kakaóból). Ez az Ecuadorból származó kakaófajta gazdag, virágos jegyekkel díszíti csokoládéinkat.

A legkfinomabb kakaó – beszéljenek a számok!

400

Ennyi kakaóbab szükséges fél kiló csokoládé előállításához.

 

40

Átlagosan ennyi kakaóbab található egy héjon belül.

 

 

1000

Körülbelül ennyi kakaóbab terem évente egy kakaófán.

 

A kakaófa gondozásának 3 alapvető szempontja

A Lindt & Sprüngli vállalatnál a kakaóbabtól egészen a kész csokoládéig tartó előállítási folyamat a kakaóbab-termelő gazdaságban kezdődik. Itt biztosítjuk azt, hogy a kakaófák ideális körülmények között legyenek, ezzel elősegítve azt, hogy gyarapodjanak és a legkiválóbb minőségű kakaóbabokat növesszék magukon prémium minőségű csokoládéink előállításához:

Meleg időjárás: a kakaófák magas hőmérsékleten érzik jól magukat. Számukra az ideális hőmérsékleti tartomány 18 és 32 Celsius-fok között van.

Kiadós esőzés: a csapadékból származó hidratálás a legfontosabb éghajlati tényező ahhoz, hogy a kakaófák erőtől duzzadó, virágzó növények lehessenek.

Sok-sok árnyék: a kakaófák természetes környezetükben, az Amazon esőerdőiben érzik magukat a legjobban, ahol természetesen árnyas környezetben vannak.


Cocoa tree in the rainforest.Cocoa tree in the rainforest.

“A Lindt csokoládé egyedülálló íze a világ legjobb kakaótermelő vidékeiről származó kiváló minőségű kakaóbabok gondos válogatásában és házasításában rejlik.”

-Lindt Csokoládé Mester

Honnan jön a kakaóbab? Pillantson be a kakaóbab héjának belsejébe!

Diagram of the inside of a cocoa pod.Diagram of the inside of a cocoa pod.

Zúzott nyers kakaóbab

A csokoládé legtisztább formája a zúzott nyers kakaóbab, ami a szárított és erjesztett kakaóbab héjának eltávolítását követően marad vissza.

 

Tökéletes befejezés

Egyedülálló pörkölés és őrlés