

Lindt & Sprüngli Gazdálkodási Program
A Lindt & Sprüngli vállalat számára fontos a törődés. Mindez nem csupán a csokoládéink minőségéről szól, hanem a kakaóbab-termelő gazdákról és az őket körülvevő közösségekről is. Ezért hoztuk létre a Gazdálkodási Programunkat. Ennek a páratlan programnak köszönhetően sikerült egy olyan rendszert kialakítanunk, amellyel minden egyes kakaóbab egészen a származási helyéig nyomon követhető és ellenőrizhető, ezzel pedig biztosítani tudjuk, hogy a csokoládéinkhoz mindig csak a legkiválóbb alapanyagokat használjuk fel. Ugyanakkor pedig közvetlenül együtt tudunk működni a kakaóbab-termelő gazdákkal, és támogatni tudjuk őket és közösségeiket a fejlődésben. Büszkék vagyunk arra, hogy előállítási folyamatunk a kakaóbabnál kezdődik és a kész csokoládéval ér véget, és a csokoládé iránti szenvedélyünk a jövőben hozzájárul egy igazságosabb és fenntarthatóbb világ kialakításához.
Hogyan kerülnek kiválogatásra a kakaóbabok?
A Lindt & Sprüngli vállalatnál elkötelezettek vagyunk amellett, hogy csak a legkiválóbb, a világ legjobb kakaóbab-termesztő vidékeiről, fenntartható forrásból származó kakaóbabokat válogassuk ki és használjuk fel termékeinkben.
A kakaóbab ízét számos tényező befolyásolhatja, például az, hogy hol termesztették, az év melyik részében, milyen környezetben, és hogyan szüretelték. Mi minden egyes kakaóbabban meglátjuk a szépséget, és nagy becsben tartott összetevőinket büszkén gondozzuk egyedi igényeiknek megfelelően.
Csokoládénk a hosszú évek során tanúsított elkötelezett hozzáállásunk eredménye, amelyek során folyamatosan tökéletesítettük féltett titokként őrzött receptjeinket. A csokoládékészítés művészetét tökélyre fejlesztve olyan remekműveket hoztunk létre, amelyek minden egyes alkalommal tökéletes élményt nyújtanak.
A legkfinomabb kakaó – beszéljenek a számok!
Ennyi kakaóbab szükséges fél kiló csokoládé előállításához.
Átlagosan ennyi kakaóbab található egy héjon belül.
Körülbelül ennyi kakaóbab terem évente egy kakaófán.
A kakaófa gondozásának 3 alapvető szempontja
A Lindt & Sprüngli vállalatnál a kakaóbabtól egészen a kész csokoládéig tartó előállítási folyamat a kakaóbab-termelő gazdaságban kezdődik. Itt biztosítjuk azt, hogy a kakaófák ideális körülmények között legyenek, ezzel elősegítve azt, hogy gyarapodjanak és a legkiválóbb minőségű kakaóbabokat növesszék magukon prémium minőségű csokoládéink előállításához:
Meleg időjárás: a kakaófák magas hőmérsékleten érzik jól magukat. Számukra az ideális hőmérsékleti tartomány 18 és 32 Celsius-fok között van.
Kiadós esőzés: a csapadékból származó hidratálás a legfontosabb éghajlati tényező ahhoz, hogy a kakaófák erőtől duzzadó, virágzó növények lehessenek.
Sok-sok árnyék: a kakaófák természetes környezetükben, az Amazon esőerdőiben érzik magukat a legjobban, ahol természetesen árnyas környezetben vannak.


“A Lindt csokoládé egyedülálló íze a világ legjobb kakaótermelő vidékeiről származó kiváló minőségű kakaóbabok gondos válogatásában és házasításában rejlik.”
-Lindt Csokoládé Mester
Honnan jön a kakaóbab? Pillantson be a kakaóbab héjának belsejébe!


Zúzott nyers kakaóbab