Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Mezőgazdasági programunk

Fenntartható beszerzési modellünk lehetővé teszi számunkra, hogy kakaóbabjainkat egészen a származási helyükig visszavezessük. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy a gazdákat és közösségeiket a helyszínen, sajátos igényeiknek megfelelően támogassuk. Miután 2020-ban elértük azt a célt, hogy kakaóbabjaink 100%-át a Mezőgazdasági Programon keresztül szerezzük be, a Programot 2021-ben kiterjesztettük a kakaóvaj, 2022-ben pedig a kakaópor fenntartható beszerzésére is.

 

 

 

Csokoládéink szívét és lelkét a kiváló minőségű kakaó képezi

 

Mi, a Lindt & Sprünglinél a csokoládékészítés minden szakaszát felügyeljük: a kakaóbab kiválasztásától a kész csokoládétermékek előállításáig. Ez azt jelenti, hogy csokoládénk a „kakaóbabtól a tábláig” készül. Tisztában vagyunk vele, hogy csak akkor tudunk érdemi hatást gyakorolni a helyi viszonyokra, ha tudjuk, honnan származik a kakaóbab, ki termesztette és hogyan állították elő. Ezért dolgoztuk ki 2008-ban saját fenntarthatósági programunkat a kakaót illetően – a Lindt & Sprüngli Mezőgazdasági Programot.

 

Büszkék vagyunk arra, hogy csokoládéinkhoz a Mezőgazdasági Programunkból származó kakaóbabot használunk. Miután 2020-ban elértük azt a célunkat, hogy kakaóbabjaink 100%-át a Mezőgazdasági Programon keresztül szerezzük be, 2021-ben kiterjesztettük a Programot a kakaóvajra is. 2022-ben először tudtunk kis mennyiségű kakaóport is vásárolni a Mezőgazdasági Programon keresztül. Ezek fontos lépések afelé, hogy 2025-re minden kakaótermékünket (bab, vaj, por és csokoládémassza) fenntarthatósági programokon keresztül szerezzük be.

Mezőgazdasági Programunk részletesen

A Lindt & Sprüngli Mezőgazdasági Program négy pillérből áll:

1. pillér - Babjaink nyomon követése

2. pillér - A gazdák képzése 

3. pillér - Beruházások a gazdák és a közösségek számára 

4. pillér - Programunk független ellenőrzése

Látogasson el a Mezőgazdasági Programunk weboldalára, ahol többet is megtudhat a kakaótermelők, családjaik és közösségeik támogatására tett lépéseinkről.

BŐVEBBEN
Children receiving an education.

Képességfejlesztés az oktatáson keresztül

2008 óta a Lindt & Sprüngli összesen 43 iskolát épített vagy újított fel, amelyek előnyeiből mintegy 6700 gyermek részesült.

Tiszta és biztonságos vízhez való hozzáférés

Körülbelül 175 000 közösségi tag részesül a 2008 óta épített és működő 321 ivóvízrendszerből és fúrt kútból.

A mezőgazdasági termelők és családjaik támogatása

A Lindt & Sprüngli Mezőgazdasági Programban 1017 szenvedélyes terepmunkás dolgozik együtt a kakaótermelőkkel.

Clean and safe water access

Empowerment through education

Support for farmers and their families

Protecting the planet

Hazelnuts covered with liquid milk chocolateHazelnuts covered with liquid milk chocolate

Fenntartható forrásból származó mogyoró

A feldolgozatlan egész mogyoró egyes csokoládétermékeink fontos összetevője. Ismerje meg, hogy miként törekszünk arra, hogy biztosítsuk, a felhasznált mogyoró egésze fenntarthatósági programjainkon keresztül kerüljön beszerzésre!

Fruits of the oil palm treeFruits of the oil palm tree

RSPO által tanúsított pálmaolaj

Tiszában vagyunk vele, hogy milyen hatásai vannak a pálmaolaj ellenőrizetlen termesztésének az esőerdőkre és a biológiai sokféleségre. Éppen ezért folyamatosan figyelemmel kísérjük a pálmaolaj felhasználását termékeinkben, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy fenntartható, RSPO által tanúsított pálmaolajat szerezzünk be.

Lindt employee holding packaging of Lindt productLindt employee holding packaging of Lindt product

Újrahasznosítható csomagolás

Próbálunk egyensúlyt teremteni a látványvilágában megnyerő csomagolás és a termékvédelemmel kapcsolatos minőségi szempontok között. Csökkentjük továbbá a csomagolás méretét, és ahol lehet, újrahasznosítható anyagokat használunk.

Lindt production site with solar panelsLindt production site with solar panels

Széndioxid és klíma

A csokoládé előállításának különböző lépéseihez – például fűtés, hűtés, szállítás – energia szükséges. Előfordulhat, hogy ezek a folyamatok üvegházhatású gázkibocsátással járnak. Elkötelezettek vagyunk, hogy a teljes értékláncot érintően tudományos alapokon nyugvó célt dolgozzunk ki azzal a hosszú távú szándékkal, hogy nettó zéró kibocsátást érjünk el.