Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

A Lindt&Sprüngli Farming Program

Csokoládéink szíve és lelke a legmagasabb minőségű kakaó. Ez vállalatunk legfontosabb alapanyaga, amelynek felelős beszerzésére különösen nagy figyelmet fordítunk. Ezért hoztuk létre saját fenntarthatósági programunkat, amelynek keretein belül nem csak a kakaótermelő gazdáknak és közösségeiknek igyekszünk jó életkörülményeket teremteni, de a fenntartható földművelés elsajátítására és gyakorlására is bátorítjuk őket.

 

 

 

Csokoládéink szíve és lelke a legmagasabb minőségű kakaó

 

A Lindt&Sprüngli saját készítésű kakaómasszából készíti csokoládéit, ez a csokoládégyártás kulcsfontosságú összetevője. A csokoládékészítés minden szakaszát felügyeljük: a kakaóbab kiválasztásától a kakaómassza gyártásán át a kész csokoládétermékek előállításáig. Ez azt jelenti, hogy csokoládénk a „kakaóbabtól a tábláig” készülnek.

 

Büszkék vagyunk arra, hogy csokoládéinkhoz a Farming Programunkból származó kakaóbabot használunk. Miután 2020-ban elértük azt a célunkat, hogy kakaóbabjaink 100%-át a Farming Programon keresztül szerezzük be, 2021-ben kiterjesztettük a Programot a kakaóvajra, és 2022-ben a kakaóporra is. Ezek fontos lépések afelé, hogy 2025-re minden kakaótermékünket (bab, vaj, por és kakaómassza) fenntarthatósági programokon keresztül szerezzük be.

Farming Programunk részletesen

A Lindt & Sprüngli Farming Program négy pillérből áll:

1. pillér – A kakaóbabok nyomon követése

2. pillér - A gazdák képzése 

3. pillér - Beruházások a gazdák és közösségeik számára  

4. pillér - Programunk független ellenőrzése

Látogasson el a Farming Programunk weboldalára, ahol többet is megtudhat a kakaótermelők, családjaik és közösségeik támogatására tett lépéseinkről.

BŐVEBBEN
Children receiving an education.

Képességfejlesztés az oktatáson keresztül

2008 óta a Lindt & Sprüngli összesen 43 iskolát épített vagy újított fel, amelyek előnyeiből mintegy 6700 gyermek részesült.

Tiszta és biztonságos vízhez való hozzáférés

Körülbelül 175 000 közösségi tag részesül a 2008 óta épített és működő 321 ivóvízrendszerből és fúrt kútból.

A mezőgazdasági termelők és családjaik támogatása

A Lindt & Sprüngli Mezőgazdasági Programban 1017 szenvedélyes terepmunkás dolgozik együtt a kakaótermelőkkel.

Clean and safe water access

Empowerment through education

Support for farmers and their families

Protecting the planet

Fenntartható forrásból származó mogyoró

A mogyoró egyes csokoládétermékeink fontos összetevője. Ismerje meg, hogy miként biztosítjuk a felhasznált mogyoró fenntarthatósági programjainkon keresztüli beszerzését!

RSPO által tanúsított pálmaolaj

Tiszában vagyunk vele, hogy milyen hatással van a pálmaolaj ellenőrizetlen termesztése az esőerdőkre és a biológiai sokféleségre. Éppen ezért folyamatosan figyelemmel kísérjük a pálmaolaj felhasználását termékeinkben, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy fenntartható, RSPO által tanúsított pálmaolajat szerezzünk be.

Újrahasznosítható csomagolás

Próbálunk egyensúlyt teremteni a látványvilágában megnyerő csomagolás és a termékvédelemmel kapcsolatos minőségi szempontok között. Csökkentjük továbbá a csomagolás méretét, és ahol lehet, újrahasznosítható anyagokat használunk.

Széndioxid és klíma

Elkötelezettek vagyunk a tudományos alapokon nyugvó célok iránt, ezért törekvéseink során a Párizsi Megállapodás irányelveit tartjuk szem előtt, amely 1,5 °C-ban limitálja a globális felmelegedés mértékét az iparosodás előtti átlaghőmérséklethez képest.