Gazdálkodási Programunk

Saját fenntartható beszerzési modellünk lehetővé teszi számunkra, hogy a kakaóbabok által megtett utat egészen a termesztésig visszamenőleg nyomon kövessük, és saját igényeikre szabva, a lakóhelyükön nyújtsunk támogatást a gazdák és közösségeik részére.

 

 

 

A kiváló minőségű kakaóbab a csokoládé szíve és lelke.

 

Mi a Lindt & Sprüngli vállalatnál a kakaóbabok gondos kiválogatásától kezdve egészen a kész csokoládétermékek előállításáig, a teljes folyamatért felelősséget vállalunk. Ez annyit jelent, hogy a gyártási folyamatunk a kakaóbabnál kezdődik és a csokoládénál ér véget. Csak akkor tudunk valódi hatást gyakorolni a helyi feltételekre, ha ismerjük, hogy honnan származnak a kakaóbabok, ki és hogyan termelte azokat. Éppen ezért, a kakaóbab tekintetében, Lindt & Sprüngli Gazdálkodási Program néven kifejlesztettünk egy fenntartható beszerzési modellt.

 

Büszkék vagyunk arra, hogy a Gazdálkodási Programunkból származó kakaóbabot használjuk fel a csokoládéink előállításához.

Gazdálkodási Programunk

A Gazdálkodási Programunk weboldalán bővebben olvashat azokról a lépésekről, amelyeket a gazdák és közösségeik életének javítása, valamint környezetük fejlesztése érdekében teszünk.

Tudjon meg többet!
Children receiving an education.

Oktatással az egyéni képességek kibontakoztatásáért

2008 óta a Lindt & Sprüngli 29 iskolát újított fel Ghánában.

Tiszta és biztonságos vízellátás

2008 óta a Lindt & Sprüngli kezelési program több mint 210 fúrások finanszírozott Ghánában.

Támogatás a gazdáknak és családjaiknak

  • A Lindt & Sprüngli Farming programban mintegy 400 szenvedélyes terepi oktató dolgozik együtt kakaótermelőkkel.

Clean and safe water access

Empowerment through education

Support for farmers and their families

Protecting the planet

Hazelnuts covered with liquid milk chocolateHazelnuts covered with liquid milk chocolate

Fenntartható forrásból származó mogyoró

A feldolgozatlan, egész mogyoró sok termékünk fontos összetevője. Ennek jelentős részét Törökország fekete-tengeri régiójából szerezzük be. Ismerje meg, hogy miként biztosítjuk, hogy a Törökországból származó mogyoró egésze a fenntarthatósági programunkon keresztül kerüljön beszerzésre!

Fruits of the oil palm treeFruits of the oil palm tree

RSPO által tanúsított pálmaolaj

Tiszában vagyunk vele, hogy milyen hatásai vannak a pálmaolaj ellenőrizetlen termesztésének az esőerdőkre és a biológiai sokféleségre. Éppen ezért folyamatosan figyelemmel kísérjük a pálmaolaj felhasználását termékeinkben, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy fenntartható, RSPO által tanúsított pálmaolajat szerezzünk be.

Lindt employee holding packaging of Lindt productLindt employee holding packaging of Lindt product

Újrahasznosítható csomagolás

Próbálunk egyensúlyt teremteni a látványvilágában megnyerő csomagolás és a termékvédelemmel kapcsolatos minőségi szempontok között. Csökkentjük továbbá a csomagolás méretét, és ahol lehet, újrahasznosítható anyagokat használunk.

Lindt production site with solar panelsLindt production site with solar panels

CO2-csökkentés

A csokoládé előállításának különböző lépéseihez – például melegítés, hűtés, szállítás – energia szükséges. Előfordulhat, hogy ezek a folyamatok üvegházhatású gázkibocsátással járnak. Ennek leküzdése érdekében odafigyelünk az energiahatékonyság fejlesztésére és a csokoládénk ökológiai lábnyomának csökkentésére.