Ahhoz, hogy kihasználhassa a "+1 termék ajándék" típusú (2+1, 3+1) ajánlataink előnyeit, a kosarába az ÖSSZES terméket (a +1 ajándék terméket is) a kosarába kell helyeznie. A legolcsóbb termékre vonatkozó kedvezmény automatikusan kiszámításra kerül a kosár összesítésében.
Fenntartható beszerzési modellünk lehetővé teszi számunkra, hogy kakaóbabjainkat egészen a származási helyükig visszavezessük. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy a gazdákat és közösségeiket a helyszínen, sajátos igényeiknek megfelelően támogassuk. Miután 2020-ban elértük azt a célt, hogy kakaóbabjaink 100%-át a Mezőgazdasági Programon keresztül szerezzük be, a Programot 2021-ben kiterjesztettük a kakaóvaj, 2022-ben pedig a kakaópor fenntartható beszerzésére is.
Csokoládéink szívét és lelkét a kiváló minőségű kakaó képezi
Mi, a Lindt & Sprünglinél a csokoládékészítés minden szakaszát felügyeljük: a kakaóbab kiválasztásától a kész csokoládétermékek előállításáig. Ez azt jelenti, hogy csokoládénk a „kakaóbabtól a tábláig” készül. Tisztában vagyunk vele, hogy csak akkor tudunk érdemi hatást gyakorolni a helyi viszonyokra, ha tudjuk, honnan származik a kakaóbab, ki termesztette és hogyan állították elő. Ezért dolgoztuk ki 2008-ban saját fenntarthatósági programunkat a kakaót illetően – a Lindt & Sprüngli Mezőgazdasági Programot.
Büszkék vagyunk arra, hogy csokoládéinkhoz a Mezőgazdasági Programunkból származó kakaóbabot használunk. Miután 2020-ban elértük azt a célunkat, hogy kakaóbabjaink 100%-át a Mezőgazdasági Programon keresztül szerezzük be, 2021-ben kiterjesztettük a Programot a kakaóvajra is. 2022-ben először tudtunk kis mennyiségű kakaóport is vásárolni a Mezőgazdasági Programon keresztül. Ezek fontos lépések afelé, hogy 2025-re minden kakaótermékünket (bab, vaj, por és csokoládémassza) fenntarthatósági programokon keresztül szerezzük be.
Elkötelezettek vagyunk
2020 óta kakaóbabjaink 100%-át nyomon követhetően szerezzük be, és egy független harmadik fél által külsőleg ellenőrzött forrásból származik. Terveinknek megfelelően 2025-re minden kakaótermék (bab, vaj, por és csokoládémassza) a fenntarthatósági programokon keresztül kerül beszerzésre.
Széles körű beszerzés
A kakaó származási országaiból több mint 112 800 kakaótermelő vesz részt a Mezőgazdasági Programunkban.
Elkötelezettek vagyunk
2022-ben összesen 27,5 millió svájci frankot fektettünk be a kakaó fenntarthatóságába, amelyből 26,5 millió svájci frankot a kakaóbeszállítóknak fizettünk ki a kakaó fenntarthatósági programjainak működtetéséért, elsősorban a Mezőgazdasági Programunkért.
Mezőgazdasági Programunk részletesen
A Lindt & Sprüngli Mezőgazdasági Program négy pillérből áll:
1. pillér - Babjaink nyomon követése
2. pillér - A gazdák képzése
3. pillér - Beruházások a gazdák és a közösségek számára
4. pillér - Programunk független ellenőrzése
Látogasson el a Mezőgazdasági Programunk weboldalára, ahol többet is megtudhat a kakaótermelők, családjaik és közösségeik támogatására tett lépéseinkről.
2008 óta a Lindt & Sprüngli összesen 43 iskolát épített vagy újított fel, amelyek előnyeiből mintegy 6700 gyermek részesült.
Tiszta és biztonságos vízhez való hozzáférés
Körülbelül 175 000 közösségi tag részesül a 2008 óta épített és működő 321 ivóvízrendszerből és fúrt kútból.
A mezőgazdasági termelők és családjaik támogatása
A Lindt & Sprüngli Mezőgazdasági Programban 1017 szenvedélyes terepmunkás dolgozik együtt a kakaótermelőkkel.
Clean and safe water access
Empowerment through education
Support for farmers and their families
Protecting the planet
Kötelezettségvállalásaink egy jobb holnapért
Fenntartható kakaó
2025-re célunk, hogy az általunk felhasznált kakaó (bab, vaj, por és csokoládémassza) 100%-át fenntarthatósági programokon keresztül szerezzük be.
Erdőirtástól mentes
Célunk, hogy 2025-re a beszerzett kakaó 100%-a erdőirtásmentes legyen, és a Kakaó Erdőirtásmentes és Agrárerdészeti Cselekvési Tervünk hatálya alá tartozzon.
Fenntartható beszerzés
Terveink szerint 2025-re a jelentős fenntarthatósági kockázatot jelentő nyers- és csomagolóanyagok beszerzési kiadásaink 80%-át fenntartható beszerzési programmal fedezzük.
Csokoládéhulladék-csökkentés
Célunk, hogy 2025-re a termelési folyamat során keletkező csokoládéhulladékot a felére csökkentsük az előállított tonnánkénti mennyiségben.
Nők a vezetésben
Célunk, hogy 2025-re 40%-ban nőket alkalmazzunk a felsővezetésben.
Éghajlat
Elkötelezettek vagyunk a tudományosan megalapozott célok (SBT) meghatározása iránt, az 1., 2. és 3. hatóköröket is beleértve, azzal a céllal, hogy hosszú távon elérjük a nettó nulla kibocsátást, amelyet 2023 második felében jelentünk be.
Vízmennyiség csökkentése
2025-re célunk, hogy a termelési folyamat során gyártott tonnánként 10%-kal csökkentsük a kommunális vízkivételt.
Élelmiszerbiztonsági előírások
Folyamatosan betartjuk a Lindt & Sprüngli minőségi és élelmiszerbiztonsági előírásait.
Átlátható és felelős kommunikáció
Termékeinket a nemzeti és nemzetközi jogszabályoknak megfelelően forgalmazzuk és reklámozzuk. Kerüljük a gyermekek megcélzását a reklámokban, ösztönözzük a felelős fogyasztást, és átlátható tápérték-információkat nyújtunk.
Biztonságos munkakörnyezet
Célunk, hogy folyamatosan csökkentsük biztonsági kockázatainkat, hogy elérjük hosszú távú elképzelésünket, az időkieséssel járó balesetek számának nullára csökkentését.
Üzleti integritás
Nem veszünk részt semmilyen korrupt vagy versenyellenes magatartásban.
Az emberi jogok tiszteletben tartása
Az emberi jogok tiszteletben tartására és a kiemelkedő problémáink kezelésére irányuló intézkedéseinket folyamatosan beépítjük üzleti tevékenységünkbe.
Fenntartható forrásból származó mogyoró
A feldolgozatlan egész mogyoró egyes csokoládétermékeink fontos összetevője. Ismerje meg, hogy miként törekszünk arra, hogy biztosítsuk, a felhasznált mogyoró egésze fenntarthatósági programjainkon keresztül kerüljön beszerzésre!
RSPO által tanúsított pálmaolaj
Tiszában vagyunk vele, hogy milyen hatásai vannak a pálmaolaj ellenőrizetlen termesztésének az esőerdőkre és a biológiai sokféleségre. Éppen ezért folyamatosan figyelemmel kísérjük a pálmaolaj felhasználását termékeinkben, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy fenntartható, RSPO által tanúsított pálmaolajat szerezzünk be.
Újrahasznosítható csomagolás
Próbálunk egyensúlyt teremteni a látványvilágában megnyerő csomagolás és a termékvédelemmel kapcsolatos minőségi szempontok között. Csökkentjük továbbá a csomagolás méretét, és ahol lehet, újrahasznosítható anyagokat használunk.
Széndioxid és klíma
A csokoládé előállításának különböző lépéseihez – például fűtés, hűtés, szállítás – energia szükséges. Előfordulhat, hogy ezek a folyamatok üvegházhatású gázkibocsátással járnak. Elkötelezettek vagyunk, hogy a teljes értékláncot érintően tudományos alapokon nyugvó célt dolgozzunk ki azzal a hosszú távú szándékkal, hogy nettó zéró kibocsátást érjünk el.