Gazdálkodási Programunk

Fenntarthatósági programunk, a Lindt & Sprüngli Gazdálkodási Program lehetővé teszi számunkra, hogy az általunk használt kakaóbabok eredetét egészen a termelőkig visszakövessük. Ennek köszönhetően pedig a konkrét helyi szükségletek tükrében nyújthatunk támogatást a termelőknek, családjaiknak és közösségeiknek.

 

 

 

A kiváló minőségű kakaóbab a csokoládé szíve és lelke

 

Mi a Lindt & Sprüngli vállalatnál a kakaóbabok gondos kiválogatásától kezdve egészen a kész csokoládétermékek előállításáig, a teljes folyamatért felelősséget vállalunk. Ez annyit jelent, hogy a gyártási folyamatunk a kakaóbabnál kezdődik és a csokoládénál ér véget. Csak akkor tudunk valódi hatást gyakorolni a helyi feltételekre, ha ismerjük, hogy honnan származnak a kakaóbabok, ki és hogyan termelte azokat. Éppen ezért dolgoztuk ki saját fenntarthatósági programunkat az általunk használt kakaóbabokra vonatkozóan – ez a Lindt & Sprüngli Gazdálkodási Program.

 

Büszkék vagyunk arra, hogy a Gazdálkodási Programunkból származó kakaóbabokat használjuk fel a csokoládéink előállításához. 2020 óta minden egyes kakaóbab beszerzése visszakövethető, azt egy független harmadik fél külső résztvevőként ellenőrzi. Ez hatalmas lépés célunk megvalósítása felé: hogy 2025-re minden kakaóterméket (kakaóbabot, -vajat és port) fenntarthatósági programok keretében szerezzünk be.

Gazdálkodási Programunk részletesebben

A Lindt & Sprüngli Gazdálkodási Program négy pilléren nyugszik

1. pillér – Visszakövethetőség és termelő szervezet
2. pillér – Képzés és tudástranszfer
3. pillér – Termelői beruházások és közösségfejlesztés
4. pillér – Ellenőrzés és folyamatos fejlesztés

A Gazdálkodási Programunk honlapján tudjon meg többet arról, hogy milyen lépéseket teszünk a termelőink, családjaik és közösségeik életének a javítása érdekében!

Tudjon meg többet!
Children receiving an education.

Oktatással az egyéni képességek kibontakoztatásáért

2008 óra a Lindt & Sprüngli 33 iskolát újított fel 4862 gyermek számára.

Tiszta és biztonságos vízellátás

A közösségekben mintegy 130 ezer ember látja hasznát a 213 működő vízrendszernek és fúrt kútnak.

Támogatás a gazdáknak és családjaiknak

A Programban körülbelül 443 lelkes oktató nyújt napi szinten támogatást és tanácsot a termelőknek.

Clean and safe water access

Empowerment through education

Support for farmers and their families

Protecting the planet

Hazelnuts covered with liquid milk chocolateHazelnuts covered with liquid milk chocolate

Fenntartható forrásból származó mogyoró

A feldolgozatlan egész mogyoró egyes csokoládétermékeink fontos összetevője. Ismerje meg, hogy miként törekszünk arra, hogy biztosítsuk, a felhasznált mogyoró egésze fenntarthatósági programjainkon keresztül kerüljön beszerzésre!

Fruits of the oil palm treeFruits of the oil palm tree

RSPO által tanúsított pálmaolaj

Tiszában vagyunk vele, hogy milyen hatásai vannak a pálmaolaj ellenőrizetlen termesztésének az esőerdőkre és a biológiai sokféleségre. Éppen ezért folyamatosan figyelemmel kísérjük a pálmaolaj felhasználását termékeinkben, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy fenntartható, RSPO által tanúsított pálmaolajat szerezzünk be.

Lindt employee holding packaging of Lindt productLindt employee holding packaging of Lindt product

Újrahasznosítható csomagolás

Próbálunk egyensúlyt teremteni a látványvilágában megnyerő csomagolás és a termékvédelemmel kapcsolatos minőségi szempontok között. Csökkentjük továbbá a csomagolás méretét, és ahol lehet, újrahasznosítható anyagokat használunk.

Lindt production site with solar panelsLindt production site with solar panels

Széndioxid és klíma

A csokoládé előállításának különböző lépéseihez – például fűtés, hűtés, szállítás – energia szükséges. Előfordulhat, hogy ezek a folyamatok üvegházhatású gázkibocsátással járnak. Elkötelezettek vagyunk, hogy a teljes értékláncot érintően tudományos alapokon nyugvó célt dolgozzunk ki azzal a hosszú távú szándékkal, hogy nettó zéró kibocsátást érjünk el.