Pavlova torta csokoládéval, fügével és pisztáciával
Egy csodálatosan könnyed desszert habkönnyű habcsókból, telt ízű csokoládé ganache-sal, és ízletes, érett fügével.
CSOKOLÁDÉMESTERÜNK TIPPJE:
A recepthez füge helyett szezonális bogyós gyümölcsök is használhatók, ekkor a tejcsokoládés LINDOR helyett az étcsokoládés verziót javasoljuk a tökéletes ízharmóniáért.

Közepes
10 - 12 személyre
Összetétel
- 5 db tojásfehérje (nagyméretű tojásból)
- 1 csipet só
- 275 g kristálycukor
- Fél teáskanál vanília kivonat
- 1 teáskanál fehérbor ecet
- 100 g hámozott, natúr pisztácia, durvára vágva
- Hozzávalók az étcsokoládé ganache-hoz:
- 250 ml habtejszín
- 1 evőkanál méz
- 200 g 70%-os Lindt EXCELLENCE étcsokoládé finomra vágva
- Hozzávalók a tejszínhabos joghurtkrémhez:
- 350 ml habtejszín
- 150 ml görög joghurt
- Hozzávalók a dekorációhoz:
- 10 db friss, érett füge, hosszában felezve
- 6-8 db tejcsokoládés LINDOR praliné
- Durvára vágott, tisztított, natúr pisztácia
Lindt csokoládé ebben a receptben
- EXCELLENCE 70% Kakaótartalmú Étcsokoládé, 100g839 Ft Akciós ár 1 199 Ft Lista árA kedvezményt megelőző legalacsonyabb ár az elmúlt 30 napban: 839 Ft
Elkészítése
1. lépés
Melegítse elő a sütőt 160 fokra (hőlégkeveréssel 140 fok), és béleljen ki két nagy sütőlemezt sütőpapírral. Rajzoljon rájuk 2-2 darab 20 cm-es kört, majd fordítsa meg a papírokat, hogy a jelölés később ne érintkezhessen a süteménnyel!
2. lépés
Egy robotgép vagy kézimixer segítségével verje fel a tojásfehérjéket a sóval habosodásig (körülbelül 1 perc), majd lassan, kis adagokban adagolja hozzá a cukrot, és keverje tovább addig, amíg a cukorkristályok teljesen fel nem oldódnak a fehérje habban! Ez után adja a tojáshabhoz a vanília kivonatot és az ecetet, és keverje további egy percig. Egy spatula segítségével, óvatosan és lassan keverje a habhoz a pisztácia háromnegyed részét úgy, hogy minél több levegő maradjon a habban a keverés során!
3. lépés
Ossza a habcsók-masszát négy részre, és oszlassa el a négy felrajzolt körben egy spatula segítségével! Szórja meg őket a maradék pisztáciával, és a hőfokot 105 fokra állítva (hőlégkeveréssel 85 fok) szárítsa a habcsók korongokat 60 percig. Ez után hagyja őket a sütőben teljesen kihűlni 30 percig, vagy akár egy éjszakán keresztül!
4. lépés
A ganache-hoz öntse a habtejszínt egy kis méretű forralóedénybe, adja hozzá a mézet, és lassan, gyakori kevergetés mellett hevítse forráspontig. Adja hozzá a felaprított csokoládét, és folyamatos keverés mellett keverje simára, amíg a csokoládé teljesen felolvad! Vegye le a tűzről, és egy tálba öntve hagyja a ganache-t szobahőmérsékletűre hűlni!
5. lépés
A joghurtos tejszínkrémhez egy másik tálban verje habbá a habtejszínt, majd lassan, kanalanként, folyamatos keverés mellett adja hozzá a görög joghurtot, és további néhány percig keverve készítsen kemény habot!
6. lépés
A pavlova torta összeállításához tegyen le egy habcsók korongot egy lapos tálra vagy tortaállványra, majd rétegezze a joghurtkrém egyharmadával és a ganache egynegyedével. A krémre tegyen egy habcsók korongot, majd újra jöhet a joghurtkrém harmada és a ganache negyede. Ismételje addig, amíg a negyedik habcsók korong fel nem kerül a torta tetejére. A legfelső lapra csorgassa rá véletlen szerűen a ganache utolsó negyedét, és díszítse tetszés szerint a félbevágott fügékkel, tejcsokoládés LINDOR pralinékkal, és durvára vágott pisztáciával! Az így elkészített pavlova torta azonnal tálalható és fogyasztható, frissentartó fóliával lazán letakarva pedig legfeljebb három órát hűthető.
Vélemények
Write Your Own Review