Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Forró csokoládé karamellel és vanília fagylalttal

Kóstolja meg Ön is ezt a kényeztető és dekadens forró csokoládét olvadó vanília fagylalttal és gazdag ízű csokoládé öntettel!

 


Csokoládé Mesterünk tippje:

A triplacsokis ízélményért a vanília fagylalt csokifagyival is helyettesíthető! Emellett a dekorációhoz használt 25 g csokoládét olvasztás helyett felaprítva is az ital tetejére szórhatja.

Könnyű
2 személyre

Összetétel

  • A csokoládé öntethez:
  • 100 g Lindt EXCELLENCE 70%-os étcsokoládé, feldarabolva
  • 120 ml habtejszín
  • A forró csokihoz:
  • 500 ml magas zsírtartalmú tej
  • Néhány csepp vanília kivonat
  • 75 g Lindt EXCELLENCE 70%-os étcsokoládé, feldarabolva
  • 50 g Lindt EXCELLENCE Passion étcsokoládé karamelldarabokkal és tengeri sóval, feldarabolva
  • A díszítéshez:
  • 25 g Lindt EXCELLENCE Passion étcsokoládé karamelldarabokkal és tengeri sóval, felolvasztva
  • 4 gombóc jó minőségű vanília fagylalt

Lindt csokoládé ebben a receptben

Elkészítése

1. lépés

A csokoládé öntethez: Tegye a felaprított csokoládét egy hőálló tálba! Melegítse a tejszínt forráspontig, öntse a csokoládéra, és keverje addig, amíg a csokoládé minden darabja felolvad! Az így kapott öntetet hagyja szobahőmérsékletűre hűlni egy kiöntőedényben!

2. lépés

A forró csokoládéhoz öntse a tejet egy melegítőedénybe, adja hozzá a vanília kivonatot, és lassan hevítse forráspontig. Ez után vegye le a tűzhelyről, adja hozzá a feldarabolt csokoládét és óvatosan kevergesse addig, amíg tejlesen fel nem olvad!

3. lépés

A díszítéshez olvassza meg a tengeri sós Lindt EXCELLENCE csokoládét, majd körben mártsa bele két hőálló pohár vagy bögre peremét! Ossza el a forró csokoládét a két pohárban, majd helyezzen a tetejükre 2-2 gombóc vanília fagylaltot, és mindezt díszítse nagyvonalúan a csokoládéöntettel! Az így elkészített forró csokoládé azonnal tálalható!

Vélemények

Write Your Own Review
You're reviewing: Forró csokoládé karamellel és vanília fagylalttal