Forró csokoládé karamellel és vanília fagylalttal
Kóstolja meg Ön is ezt a kényeztető és dekadens forró csokoládét olvadó vanília fagylalttal és gazdag ízű csokoládé öntettel!
Csokoládé Mesterünk tippje:
A triplacsokis ízélményért a vanília fagylalt csokifagyival is helyettesíthető! Emellett a dekorációhoz használt 25 g csokoládét olvasztás helyett felaprítva is az ital tetejére szórhatja.

Könnyű
2 személyre
Összetétel
- A csokoládé öntethez:
- 100 g Lindt EXCELLENCE 70%-os étcsokoládé, feldarabolva
- 120 ml habtejszín
- A forró csokihoz:
- 500 ml magas zsírtartalmú tej
- Néhány csepp vanília kivonat
- 75 g Lindt EXCELLENCE 70%-os étcsokoládé, feldarabolva
- 50 g Lindt EXCELLENCE Passion étcsokoládé karamelldarabokkal és tengeri sóval, feldarabolva
- A díszítéshez:
- 25 g Lindt EXCELLENCE Passion étcsokoládé karamelldarabokkal és tengeri sóval, felolvasztva
- 4 gombóc jó minőségű vanília fagylalt
Lindt csokoládé ebben a receptben
- EXCELLENCE 70% Kakaótartalmú Étcsokoládé, 100g839 Ft Akciós ár 1 199 Ft Lista árA kedvezményt megelőző legalacsonyabb ár az elmúlt 30 napban: 839 Ft
Elkészítése
1. lépés
A csokoládé öntethez: Tegye a felaprított csokoládét egy hőálló tálba! Melegítse a tejszínt forráspontig, öntse a csokoládéra, és keverje addig, amíg a csokoládé minden darabja felolvad! Az így kapott öntetet hagyja szobahőmérsékletűre hűlni egy kiöntőedényben!
2. lépés
A forró csokoládéhoz öntse a tejet egy melegítőedénybe, adja hozzá a vanília kivonatot, és lassan hevítse forráspontig. Ez után vegye le a tűzhelyről, adja hozzá a feldarabolt csokoládét és óvatosan kevergesse addig, amíg tejlesen fel nem olvad!
3. lépés
A díszítéshez olvassza meg a tengeri sós Lindt EXCELLENCE csokoládét, majd körben mártsa bele két hőálló pohár vagy bögre peremét! Ossza el a forró csokoládét a két pohárban, majd helyezzen a tetejükre 2-2 gombóc vanília fagylaltot, és mindezt díszítse nagyvonalúan a csokoládéöntettel! Az így elkészített forró csokoládé azonnal tálalható!
Vélemények
Write Your Own Review