Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Almás-fahéjas morzsasüti

Csokoládé Mestereink egy pici Lindt-varázslattal is megfűszerezték ezt a klasszikus angol desszertet. Tálalja melegen egy gombóc vanília fagylalttal, és az intenzíven kakaós, 70%-os Lindt EXCELLENCE étcsokoládéval!

 

Csokoládé Mesterünk tippje:

Ha egy kis ropogós textúrára vágyik, helyettesítse a zabpehely egy részét durvára vágott mandulával, ha pedig a fahéj helyett gyömbérrel fűszerezzük az almás tölteléket, egy kis pikáns ízt is adhatunk ennek a nagyszerű édességnek.

Könnyű
6 személyre

Összetétel

  • A morzsához:
  • 250 g finomliszt
  • 200 g felkockázott hideg vaj, és egy kis darab a forma kikenéséhez
  • 45 g zabpehely
  • Egy csipet só
  • 100 g barnacukor
  • Az almás réteghez:
  • 6 édes alma, meghámozva, felkockázva
  • 50 g barnacukor
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 teáskanálfahéj
  • A tálaláshoz:
  • Jó minőségű vaníliafagylalt
  • 100 g Lindt EXCELLENCE 70%-osétcsokoládé kockákra törve

Elkészítése

1. lépés

Melegítse elő a sütőt 180 fokra (hőlégkeverés 160 fok, gáz 4-es fokozat) és vajazzon ki egy 24 cm átmérőjű, hőálló piteformát!

2. lépés

A morzsához egy nagy keverőtálban morzsolja el a vajat a liszttel addig, amíg vizes homokra emlékeztető állagot kap! Adja hozzá a zabpelyhet, a sót és a barna cukrot, keverje el alaposan, majd tegye félre!

3. lépés

Az almás réteghez keverje el egyenletesen a felkockázott almát a cukorral, liszttel és a fahájjal, majd ezt a keveréket egyenletes rétegben terítse szét a kivajazott sütőforma alján! Ez után szórja az elkészített morzsát a gyümölcs tetejére, ügyelve, hogy mindenhol egyenletesen fedje az almát!

4. lépés

Süsse addig, amíg az alma megpuhul és a morzsa aranybarna és ropogós nem lesz (kb. 35-40 perc)! Ha elkészült, vegye ki a sütőből, majd ossza a morzsasütit hat adagra! Mindegyik adagot tálalja egy-egy gombóc vanília fagylalttal, és egy-egy kocka 70%-os Lindt EXCELLENCE csokoládéval!

Vélemények

Write Your Own Review
You're reviewing: Almás-fahéjas morzsasüti