Málnás csokoládé tart
Ezt a könnyen elkészíthető, mégis gazdag ízű és dekadens desszertet a csokoládékrém, a vanília és a friss és lédús málna kombinációja teszi különlegesen izgalmassá.
Csokoládé Mesterünk tippje:
Ha a tart csak felnőttek részére készül, két evőkanál Amaretto likőr hozzáadásával még izgalmasabbá tehetjük a csokoládékrémet!

Könnyű
6 - 8 személyre
Összetétel
- 180 g Lindt EXCELLENCE 70%-os étcsokoládé, darabolva
- 100 g Lindt EXCELLENCE Málna étcsokoládé, darabolva
- 200 g friss málna, és néhány szem külön a díszítéshez
- 250 ml habtejszín
- 1 teáskanál vanília kivonat
- A díszítéshez:
- Hámozott, hántolt, natúr pisztácia (opcionális)
Lindt csokoládé ebben a receptben
- EXCELLENCE 70% Kakaótartalmú Étcsokoládé, 100g899 Ft Akciós ár 1 199 Ft Lista árA kedvezményt megelőző legalacsonyabb ár az elmúlt 30 napban: 1 199 Ft
Elkészítése
1. lépés
Tegye a darabolt csokoládét egy hőálló tálba!
2. lépés
Helyezze el egyenletesen a málnaszemeket a linzer alap alján!
3. lépés
Egy kisméretű forralóedényben melegítse a tejszínt és a vanília kivonatot forráspontig, majd öntse a darabolt csokoládéra, és keverje addig, amíg a csokoládé minden darabja fel nem olvad! Lindt EXCELLENCE Málna étcsokoládénk málnadarabokat is tartalmaz, ezek továbbra is láthatóak lesznek.
4. lépés
Az így kapott csokoládékrémet öntse a linzer alapra rendezett málnák tetejére, majd simítsa el a krémet ügyelve arra, hogy egyenletesen fedje a málnaszemeket! Helyezze a hűtőbe a tartot legalább 3 órára, amíg a csokoládékrém teljesen megszilárdul! Felszeletelés után darabolt pisztáciával és friss málnával tálaljuk.
Vélemények
Write Your Own Review