Málnás csokoládé tart

Ezt a könnyen elkészíthető, mégis gazdag ízű és dekadens desszertet a csokoládékrém, a vanília és a friss és lédús málna kombinációja teszi különlegesen izgalmassá.

 


Csokoládé Mesterünk tippje:

Ha a tart csak felnőttek részére készül, két evőkanál Amaretto likőr hozzáadásával még izgalmasabbá tehetjük a csokoládékrémet!

Könnyű
6 - 8 személyre

Összetétel

  • 180 g Lindt EXCELLENCE 70%-os étcsokoládé, darabolva
  • 100 g Lindt EXCELLENCE Málna étcsokoládé, darabolva
  • 200 g friss málna, és néhány szem külön a díszítéshez
  • 250 ml habtejszín
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • A díszítéshez:
  • Hámozott, hántolt, natúr pisztácia (opcionális)

Elkészítése

1. lépés

Tegye a darabolt csokoládét egy hőálló tálba!

2. lépés

Helyezze el egyenletesen a málnaszemeket a linzer alap alján!

3. lépés

Egy kisméretű forralóedényben melegítse a tejszínt és a vanília kivonatot forráspontig, majd öntse a darabolt csokoládéra, és keverje addig, amíg a csokoládé minden darabja fel nem olvad! Lindt EXCELLENCE Málna étcsokoládénk málnadarabokat is tartalmaz, ezek továbbra is láthatóak lesznek.

4. lépés

Az így kapott csokoládékrémet öntse a linzer alapra rendezett málnák tetejére, majd simítsa el a krémet ügyelve arra, hogy egyenletesen fedje a málnaszemeket! Helyezze a hűtőbe a tartot legalább 3 órára, amíg a csokoládékrém teljesen megszilárdul! Felszeletelés után darabolt pisztáciával és friss málnával tálaljuk.

Vélemények

Write Your Own Review
You're reviewing: Málnás csokoládé tart