Cupcake-ek lágyan olvadó LINDOR pralinéval
Új szintre emeltük a hagyományos cupcake-et, hiszen meglepetésként lágyan olvadó LINDOR pralinét rejtettünk el a közepében. Tökéletes választás minden alkalomra!
Csokoládé Mesterünk tippje:
Az írót pótolhatjuk 250 ml tejjel, amelybe 1 evőkanál citromlevet, vagy fehérbor ecetet keverünk és tíz percig állni hagyunk.

Könnyű
12 személyre
Összetétel
- A cupcake-ekhez:
- 160 g finomliszt
- 50 g kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
- ½ teáskanál szódabikarbóna
- Egy csipet só
- 2 nagyméretű tojás
- 125 ml napraforgóolaj
- 225 g cukor
- 50 g barnacukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 250 ml író
- 100 g Lindt EXCELLENCE 70%-os étcsokoládé durvára vágva
- 12 darab LINDOR tejcsokoládés praliné
- A vajkrémhez:
- 100 g Lindt EXCELLENCE 70%-os étcsokoládé, feldarabolva
- 115 g vaj, szobahőmérsékletű
- 25 g kakaópor, átszitálva
- 185 g porcukor, átszitálva
- 2 evőkanál habtejszín
Lindt csokoládé ebben a receptben
- EXCELLENCE 70% Kakaótartalmú Étcsokoládé, 100g839 Ft Akciós ár 1 199 Ft Lista árA kedvezményt megelőző legalacsonyabb ár az elmúlt 30 napban: 839 Ft
Elkészítése
1. lépés
Melegítse elő a sütőt 180 fokra (hőlégkeveréssel 160 fok, gázon 4-es fokozat), és béleljen ki egy 12 darabos muffin formát muffin papírokkal!
2. lépés
Szitálja egy tálba a lisztet, kakaóport, sütőport, szódabikarbónát és a sót, majd tegye félre!
3. lépés
Egy másik tálban keverje a tojásokat az olajjal, cukorra és a barnacukorral habosodásig, majd keverje bele a vanília kivonatot is. Ehhez a keverékhez kis adagokban, felváltva keverje hozzá a száraz lisztes keveréket és az írót, majd keverje el alaposan. Az így kapott tésztába forgassa bele a darabolt csokoládét is!
4. lépés
Kanalazza a tésztát a muffin forma mélyedéseinek háromnegyedéig, és süsse a cupcake-eket 20-25 percig! Nyomjon egy-egy szem kicsomagolt LINDOR pralinét a még meleg sütemények közepébe, majd 10 perc pihentetés után egy hűtőrácson hagyja őket teljesen kihűlni!
5. lépés
A csokoládés vajkrémhez vízfürdő felett olvassza fel a durvára vágott csokoládét, majd hagyja teljesen kihűlni!
6. lépés
Keverje a vajat addig, amíg az habos és szinte fehér lesz, majd keverje simára az olvasztott csokoládéval! Ez után keverje bele a kakaóport, a porcukrot és a tejszínt, és még további pár percig habosítsa, amíg egy sima, habos és könnyed vajkrémet kap! Takarja le, és 10-15 percre tegye a hűtőbe, hogy egy kicsit megszilárdulhasson és állaga alkalmas legyen a díszítésre! Hűtés után kanalazza a vajkrémet egy előzőleg díszítőcsővel ellátott habzsákba, és díszítse a cupcake-eket tetszés szerint!
Vélemények
Write Your Own Review