Cupcake-ek lágyan olvadó LINDOR pralinéval

Új szintre emeltük a hagyományos cupcake-et, hiszen meglepetésként lágyan olvadó LINDOR pralinét rejtettünk el a közepében. Tökéletes választás minden alkalomra!

 


Csokoládé Mesterünk tippje:

Az írót pótolhatjuk 250 ml tejjel, amelybe 1 evőkanál citromlevet, vagy fehérbor ecetet keverünk és tíz percig állni hagyunk.

Könnyű
12 személyre

Összetétel

  • A cupcake-ekhez:
  • 160 g finomliszt
  • 50 g kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • ½ teáskanál szódabikarbóna
  • Egy csipet só
  • 2 nagyméretű tojás
  • 125 ml napraforgóolaj
  • 225 g cukor
  • 50 g barnacukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 250 ml író
  • 100 g Lindt EXCELLENCE 70%-os étcsokoládé durvára vágva
  • 12 darab LINDOR tejcsokoládés praliné
  • A vajkrémhez:
  • 100 g Lindt EXCELLENCE 70%-os étcsokoládé, feldarabolva
  • 115 g vaj, szobahőmérsékletű
  • 25 g kakaópor, átszitálva
  • 185 g porcukor, átszitálva
  • 2 evőkanál habtejszín

Elkészítése

1. lépés

Melegítse elő a sütőt 180 fokra (hőlégkeveréssel 160 fok, gázon 4-es fokozat), és béleljen ki egy 12 darabos muffin formát muffin papírokkal!

2. lépés

Szitálja egy tálba a lisztet, kakaóport, sütőport, szódabikarbónát és a sót, majd tegye félre!

3. lépés

Egy másik tálban keverje a tojásokat az olajjal, cukorra és a barnacukorral habosodásig, majd keverje bele a vanília kivonatot is. Ehhez a keverékhez kis adagokban, felváltva keverje hozzá a száraz lisztes keveréket és az írót, majd keverje el alaposan. Az így kapott tésztába forgassa bele a darabolt csokoládét is!

4. lépés

Kanalazza a tésztát a muffin forma mélyedéseinek háromnegyedéig, és süsse a cupcake-eket 20-25 percig! Nyomjon egy-egy szem kicsomagolt LINDOR pralinét a még meleg sütemények közepébe, majd 10 perc pihentetés után egy hűtőrácson hagyja őket teljesen kihűlni!

5. lépés

A csokoládés vajkrémhez vízfürdő felett olvassza fel a durvára vágott csokoládét, majd hagyja teljesen kihűlni!

6. lépés

Keverje a vajat addig, amíg az habos és szinte fehér lesz, majd keverje simára az olvasztott csokoládéval! Ez után keverje bele a kakaóport, a porcukrot és a tejszínt, és még további pár percig habosítsa, amíg egy sima, habos és könnyed vajkrémet kap! Takarja le, és 10-15 percre tegye a hűtőbe, hogy egy kicsit megszilárdulhasson és állaga alkalmas legyen a díszítésre! Hűtés után kanalazza a vajkrémet egy előzőleg díszítőcsővel ellátott habzsákba, és díszítse a cupcake-eket tetszés szerint!

Vélemények

Write Your Own Review
You're reviewing: Cupcake-ek lágyan olvadó LINDOR pralinéval