Csokoládés tart pörkölt mogyoróval

Íme egy fényűző és kifinomult csokoládé tart, amely a gazdag és kényeztetően csokoládés ganache és a ropogós pirított mogyoró párosával tökéletes desszert például egy elegáns vacsorapartira. Nézzük a receptet, hiszen a vendégek egészen biztosan elkérik majd!

 


Csokoládé Mesterünk tippje:

A tart gazdagon csokoládés ízét egy kis friss gyümölccsel (pl. epervelővel) tehetjük könnyedebbé.

Közepes
8 - 10 személyre

Összetétel

  • A tésztához:
  • 155 g finomliszt
  • 85 g puha vaj
  • 60 g cukor
  • 35 g őrölt mogyoró
  • Egy csipet só
  • 1 nagy tojássárgája
  • 1 evőkanál tej
  • A csokoládé ganache-hoz:
  • 300 ml habtejszín
  • 350 g Lindt EXCELLENCE Roasted Hazelnut pirított mogyorós étcsokoládé, darabolva
  • 25 g vaj
  • 135 g hántolt mogyoró, pirítva, durvára vágva

Elkészítése

1. lépés

A tésztához: Morzsolja el a vajat és a lisztet, amíg vizes homokra emlékeztető állagot kap! Adja hozzá a porcukrot, a darált mogyorót, a sót, majd végül a tojássárgáját, és gyúrja össze a hozzávalókat! Ha a tészta esetleg túl száraznak bizonyul, egy evőkanál tej segít neki összeállni. Az összegyúrt tésztát csomagolja frissen tartó fóliába, és legalább egy órát pihentesse hűtőszekrényben!

2. lépés

Vajazzon ki egy 23 cm átmérőjű, lehetőség szerint kiemelhető aljú piteformát!

3. lépés

Pihentetés után vékonyan lisztezett felületen nyújtsa ki a tésztát kör alakúra úgy, hogy néhány centiméterrel nagyobb legyen az átmérője a piteformáénál! A nyújtófa segítségével helyezze a kinyújtott tésztakört az előkészített piteformába, majd óvatosan nyomkodja a forma mélyedéseibe és széleihez! Vágja le a forma szélén túllógó részeket, szurkálja meg a tésztát egy villa segítségével, majd helyezze a formát a hűtőszekrénybe egy órára!

Vélemények

Write Your Own Review
You're reviewing: Csokoládés tart pörkölt mogyoróval