Csokis keksz tengeri sóval

A klasszikus csokis keksz az egész család kedvence. Csokoládé Mestereink Lindt EXCELLENCE 70%-os kakaótartalmú étcsokoládéval és egy csipet tengeri sóval teszik még különlegesebbé, szinte már fényűzővé.

 


Csokoládé Mesterünk tippje:

Engedje szárnyalni kreativitását, és próbálja ki a receptet a Lindt EXCELLENCE más ízvariációival is! A pörkölt mogyorós változat kellemesen ropogós textúrát ad, míg a 65%-os kakaótartalmú EXCELLENCE tejcsokoládéval készült verziót az is kedvelni fogja, akinek az étcsokoládé íze túlságosan intenzív lenne.

 


Hozzávalók 14-16 darab kekszhez:

Könnyű
14 - 16 személyre

Összetétel

  • 250 g finomliszt
  • 1 teáskanál tengeri só
  • ½ teáskanál sütőpor
  • ½ teáskanál szódabikarbóna
  • 175 g sótlan, szobahőmérsékletű vaj
  • 130 g barnacukor
  • 115 g cukor
  • 1 nagyméretű tojás
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 200 g Lindt EXCELLENCE 70%-os kakaótartalmú étcsokoládé, durvára vágva

Elkészítése

1. lépés

Melegítse elő a sütőt 180 fokra (hőlégkeverésen 160 fok, gázon 4-es fokozat), és béleljen ki egy sütőlemezt sütőpapírral!

2. lépés

Keverje össze a lisztet, a só felét, a sütőport és a szódabikarbónát!

3. lépés

Keverje a vajat a cukorral körülbelül 3-4 percig, amíg világos és habos lesz! Adja a cukros vajhoz a tojást is, majd keverje össze egyenletesen a lisztes keverékkel!

4. lépés

Keverje bele az aprított csokoládét, ügyelve arra, hogy a tészta minden részébe egyenletesen jusson belőle!

5. lépés

Egy fagylaltoskanállal, vagy akár kézzel adagolja ki a tésztát a sütőlemezre egymástól kb 5 cm távolságra, és szórja meg őket a fennmaradó fél teáskanál tengeri sóval!

6. lépés

Süsse a kekszeket 12-15 percig, amíg a szélek aranybarna színt kapnak, félidőben megfordítva a sütőlemezt! Sütés után hagyja őket teljesen kihűlni, és csak ez után távolítsa el a kekszeket a sütőpapírról!

Vélemények

Write Your Own Review
You're reviewing: Csokis keksz tengeri sóval