Csokis keksz tengeri sóval
A klasszikus csokis keksz az egész család kedvence. Csokoládé Mestereink Lindt EXCELLENCE 70%-os kakaótartalmú étcsokoládéval és egy csipet tengeri sóval teszik még különlegesebbé, szinte már fényűzővé.
Csokoládé Mesterünk tippje:
Engedje szárnyalni kreativitását, és próbálja ki a receptet a Lindt EXCELLENCE más ízvariációival is! A pörkölt mogyorós változat kellemesen ropogós textúrát ad, míg a 65%-os kakaótartalmú EXCELLENCE tejcsokoládéval készült verziót az is kedvelni fogja, akinek az étcsokoládé íze túlságosan intenzív lenne.
Hozzávalók 14-16 darab kekszhez:

Könnyű
14 - 16 személyre
Összetétel
- 250 g finomliszt
- 1 teáskanál tengeri só
- ½ teáskanál sütőpor
- ½ teáskanál szódabikarbóna
- 175 g sótlan, szobahőmérsékletű vaj
- 130 g barnacukor
- 115 g cukor
- 1 nagyméretű tojás
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 200 g Lindt EXCELLENCE 70%-os kakaótartalmú étcsokoládé, durvára vágva
Lindt csokoládé ebben a receptben
- EXCELLENCE 70% Kakaótartalmú Étcsokoládé, 100g839 Ft Akciós ár 1 199 Ft Lista árA kedvezményt megelőző legalacsonyabb ár az elmúlt 30 napban: 839 Ft
Elkészítése
1. lépés
Melegítse elő a sütőt 180 fokra (hőlégkeverésen 160 fok, gázon 4-es fokozat), és béleljen ki egy sütőlemezt sütőpapírral!
2. lépés
Keverje össze a lisztet, a só felét, a sütőport és a szódabikarbónát!
3. lépés
Keverje a vajat a cukorral körülbelül 3-4 percig, amíg világos és habos lesz! Adja a cukros vajhoz a tojást is, majd keverje össze egyenletesen a lisztes keverékkel!
4. lépés
Keverje bele az aprított csokoládét, ügyelve arra, hogy a tészta minden részébe egyenletesen jusson belőle!
5. lépés
Egy fagylaltoskanállal, vagy akár kézzel adagolja ki a tésztát a sütőlemezre egymástól kb 5 cm távolságra, és szórja meg őket a fennmaradó fél teáskanál tengeri sóval!
6. lépés
Süsse a kekszeket 12-15 percig, amíg a szélek aranybarna színt kapnak, félidőben megfordítva a sütőlemezt! Sütés után hagyja őket teljesen kihűlni, és csak ez után távolítsa el a kekszeket a sütőpapírról!
Vélemények
Write Your Own Review