ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

LINDT & SPRÜNGLI ADATVÉDELMI ELVEI

A LINDT & SPRÜNGLI-nél tiszteletben tartjuk az adatai védelméhez való jogát. Főbb elveink az alábbiak:

Védjük adatait és személyre szabott szolgáltatást kívánunk nyújtani.

Cégünkkel való kapcsolatfelvétel alkalmával a személyes adatokat meghatározott célokra gyűjtjük az Ön hozzájárulása vagy jogos érdek alapján.

Jogosult bármikor tájékoztatást kapni és hozzáférni személyes adataihoz, továbbá bármikor kérheti adatainak helyesbítését vagy törlését.

Személyes adatait nem adjuk el senkinek. Azonban szükség esetén, és ha erről utólag kifejezetten tájékoztattuk, vagy ha Ön ahhoz hozzájárult, megoszthatjuk adatait vállalatcsoportokkal, márka használatára jogosult engedélyesekkel, partnerekkel és más szolgáltatókkal, mely esetben ez utóbbiak adatvédelmi tájékoztatója is alkalmazható.

Biztosítjuk, hogy minden ésszerű lépést megteszünk annak érdekében, hogy adatait megvédjük a visszaélésekkel szemben és azokat biztonságosan tároljuk.

 

LINDT & SPRÜNGLI ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

Köszönjük, hogy meglátogatta és használja webhelyeinket, webáruházainkat, alkalmazásainkat és közösségi oldalainkat (továbbiakban: a „Webhelyek”). Bízunk benne, hogy örömmel ismerkedik meg részletesebben a LINDT & SPRÜNGLI-vel, a márkáink történetével, valamint a termékeinkkel és szolgáltatásainkkal.

A jelen Adatvédelmi Tájékoztató bemutatja, miként és milyen célokra használjuk fel a Webhelyeinken és offline programjainkon keresztül, valamint a kereskedelmi üzleteinkben és ünnepi rendezvényeinken tett látogatásai során gyűjtött információkat.



1.    MIKOR ALKALMAZANDÓ A JELEN ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ?

A LINDT & SPRÜNGLI-nél tiszteletben tartjuk adatai védelméhez való jogát Webhelyeink használata vagy üzleteinkben, illetve rendezvényeinken történő kapcsolatfelvétele során. Webhelyeink használatával, illetve személyes adatainak megadásával Ön elfogadja a jelen Adatvédelmi Tájékoztatóban foglalt gyakorlatot. Amennyiben nem fogadja el a jelen Adatvédelmi Tájékoztatót, javasoljuk, hogy tartózkodjon Webhelyeink használatától, látogatásától, illetve személyes adatainak megadásától.

A LINDT & SPRÜNGLI fenntartja a jogot arra, hogy bármikor módosítsa a jelen Adatvédelmi Tájékoztatót, ezért javasoljuk annak rendszeres ellenőrzését. A módosítások ezen a Webhelyen történő közzététellel lépnek hatályba, azonban minden lényeges változásról megfelelő időben értesítést küldünk Önnek.


2.    HOGYAN TUDJA HOZZÁJÁRULÁSÁT MEGADNI?

Személyes adatait kizárólag tisztességes és törvényes keretek között gyűjtjük, használjuk fel, illetve adjuk ki. Az esetek többségében kifejezett hozzájárulását kérjük. Továbbá személyes adatait jogi célokból kezeljük, szerződés teljesítése vagy jogos érdekeink alapján.

További hozzájárulását kérjük, ha személyes adatait olyan célokra kell felhasználnunk, amelyekre a jelen Adatvédelmi Tájékoztató nem terjed ki. Ön nem köteles a fenti hozzájárulást megadni, de ha úgy dönt, hogy nem adja meg, akkor hozzáférése bizonyos tevékenységek tekintetében korlátozva lesz. Azonban hozzájárulását jövőbeli hatállyal bármikor visszavonhatja.


3.    HOGYAN GYŰJTI A LINDT & SPRÜNGLI AZ ADATOKAT?

3.1.  SZEMÉLYES ADATOK

A jelen Adatvédelmi Tájékoztató azokra a személyes adatokra vonatkozik, amelyeket a LINDT & SPRÜNGLI gyűjt magánszemélyektől vagy szervezetektől bizonyos forrásokon (például weboldalak, online üzletek és mobilalkalmazások, közösségi oldalak, események, illetve fogyasztói elkötelezettségi szolgáltatások) keresztül és néhány esetben harmadik felektől.

3.2.  A GYŰJTÖTT SZEMÉLYES ADATOK TÍPUSAI

A LINDT & SPRÜNGLI személyes adatokat csak meghatározott célból gyűjt. Az alábbi személyes adatok gyűjtésére kerül sor:

Az Ön által közvetlenül megosztott személyes adatok

Személyes adatainak gyűjtésére akkor kerül sor, amikor Ön információt kér rólunk, megvásárolja termékeinket, regisztrál egy nyereményjátékra, vagy cégünk alkalmazását használja. Tájékoztatást kap arról, hogy mely adatok megadása kötelező, és mely adatokat adhat meg önkéntesen. A személyes adatok az alábbi kategóriákba sorolhatók:

  • Személyes kapcsolattartási adatok, mint például név, lakcím, e-mail, telefonszám, kép és demográfiai információk, ideértve az életkort, nemet, otthoni tevékenységre vagy tartózkodási helyre vonatkozó adatokat.

  • Fiók-bejelentkezési adatok, ha fiókot nyit nálunk vagy egy felmérés kitöltése során megadott adatok (név, e-mail cím, bejelentkezési azonosító, felhasználónév, jelszó és biztonsági kérdés).

  • Fizetési információk, mint például név, bankkártya száma és lejárati ideje, számlázási cím, ha termékeinket online vagy valamelyik üzletünkben megvásárolja.

  • Felhasználók által létrehozott tartalmak, beleértve minden olyan tartalmat (például fényképeket, videókat és személyes történeteket), amelyeket Ön hoz létre és Webhelyeinkre feltöltve megoszt.

  • Foglalkoztatási információk, például önéletrajzok és referenciák, ha állásra jelentkezik hozzánk.

  • Ha engedélyezi a tartózkodási helyének megosztását az Önhöz minél közelebb eső Lindt Csokoládébolt megtalálása érdekében, az Ön által megadott helyre vonatkozó adatok.

A Webhelyeink felkeresése során automatikusan gyűjtött adatok

  • Amikor Ön a webhelyeinket és alkalmazásainkat használja cookie-kat (sütiket) és más olyan nyomkövetési technológiákat is használunk, amelyek bizonyos információkat gyűjtenek, így például IP-címeket, böngészési beállításokat és az Ön által meglátogatott oldalakat, valamint böngészési tapasztalatairól szóló információkat (a honlap látogatásának időpontja). Bővebben a Cookie Szabályzatunkban tájékozódhat.

  • Személyes adatokat harmadik fél által üzemeltetett közösségi oldalokról úgynevezett közösségi plug-in-eken (mint például a Facebook „Like” funkció, a Twitter „Follow” funkció vagy a YouTube funkciók) keresztül is gyűjtünk. A LINDT & SPRÜNGLI által plug-in-eken keresztül történő adatgyűjtés célja, hogy lehetővé tegye, hogy Ön a tartalmainkat megoszthassa saját közösségi oldalain. A szolgáltatók által saját oldalaikon történő további adatkezelés-, illetve felhasználás, valamint az adatainak védelmére vonatkozó jogai és beállításai megtalálhatók az adott szolgáltató adatvédelmi tájékoztatóiban. Ha nem szeretné, hogy a LINDT & SPRÜNGLI vagy a harmadik fél által üzemeltett közösségi oldal a Webhelyeinken keresztül összegyűjtött adatokat eljuttassa az Ön fiókjához az adott közösségi hálózat útján, akkor Webhelyeink meglátogatása előtt ki kell jelentkeznie az adott közösségi oldalról.


4.    A GYERMEKEK SZEMÉLYES ADATAIRÓL

Webhelyeink nagy része felnőttek számára készült, illetve nekik van szánva. Ha egy Webhely tartalmat kínál fiatalabb korosztály számára, akkor a személyes adatok gyűjtése előtt, amennyiben szükségesnek tartjuk vagy ha azt az alkalmazandó jogszabályok és szabályok előírják, a szülő vagy a gyám hozzájárulását is beszerezzük (a jogi cselekvőképesség országonként eltérhet). Ha azt észleljük, hogy gyermekek személyes adatait továbbították nekünk, akkor azokat töröljük az adatbázisunkból. A gyermek szülei (vagy törvényes gyámjai) felvehetik velünk a kapcsolatot és kérhetik az adatok vagy a regisztráció törlését (elérhetőségeinket alábbiakban találja meg). Ezen célból személyazonosító okmánymásolatot kérhetünk a szülői vagy gyámsági viszony alátámasztására.


5.    MIÉRT GYŰJTÜNK ÉS HASZNÁLUNK SZEMÉLYES ADATOKAT?

A LINDT & SPRÜNGLI személyes adatokat számos célra gyűjt és használ. Ön bármikor tiltakozhat ezen adatkezelések bármelyikével szemben (elérhetőségeinket alábbiakban találja meg). Az Ön adatainak gyűjtésére a következő célokból kerül sor:

  • Azért, hogy lehetővé tegyük Önnek felhasználói fiók létrehozását és ahhoz történő hozzáférést, beleértve a fiókjához kapcsolódó hűségprogramokat is. Ezekben az esetekben az Ön adatait szerződés vagy kérés teljesítése céljából kezeljük a GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja alapján.

  • Azért, hogy megrendeléseit és vásárlásait feldolgozzuk és kiszállítsuk, az Ön adatait szerződés vagy kérés teljesítése céljából kezeljük a GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja alapján.

  • Azért, hogy fejlesszük a fogyasztói elkötelezettséget és személyre szabott fogyasztói szolgáltatást nyújtsunk, például

    • Ön által kért információkat, termékeket vagy mintákat küldjünk Önnek. Ezekben az esetekben az Ön hozzájárulása alapján kezeljük az adatait a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján.

    • Azért, hogy Ön aktívabban részt vegyen termékeink és szolgáltatásaink megismerésében, például a saját tartalmának közzétételével. Ezekben az esetekben az Ön hozzájárulása alapján kezeljük adatait a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján.

  • Azért, hogy e-mailben, levélben vagy telefonon kapcsolatba lépjünk Önnel kérdéseivel, panaszaival vagy észrevételeivel kapcsolatban. Ezekben az esetekben is kezeljük az Ön személyes adatait, ideértve az Ön előzetes hozzájárulásával megadott esetleges személyes adatok különleges kategóriáit is, annak érdekében, hogy az Ön egyedi kérését teljesítsük a GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja alapján.

  • Azért, hogy nyereményjátékokban, illetve promóciókban való részvétele, vagy az Önt érintő hűségprogramok tekintetében adatait használjuk, mint például:

    • Nyereményjátékok vagy promóciók adminisztrációja céljából. Ezekben az esetekben az adatokat szerződés teljesítése céljából kezeljük a GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja alapján.

    • A nyertesek adatainak közzététele céljából a nyertes beleegyezése alapján (GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja; amennyiben szükséges), jogi kötelezettség teljesítése céljából (GDPR 6. cikk (1) bekezdés c) pont) vagy jogos érdekeink érvényesítése céljából (GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pont), az adott nyereményjátékra / promócióra vonatkozóan közzétett hivatalos szabályzatok szerint.

    • Azért, hogy lehetővé tegyük Ön számára, hogy részt vehessen hűségprogramunkban és kapcsolatba léphessen velünk a programon belül. Ezekben az esetekben az adatkezelést (amennyiben szükséges) az Ön hozzájárulása alapján végezzük a GDPR 6. cikk (1) bekezdése a) pontja alapján, továbbá azért, hogy teljesítsük az adott hűségprogramot, a GDPR 6. cikk (1) bekezdése b) pontja alapján.

  • Azért, hogy marketing célokból felvegyük Önnel a kapcsolatot, ideértve a közvetlen üzletszerzést (direkt marketing) és a közösségi oldalakon való közösségi média megjelenéseket. A következő esetekben Ön hozzájárul a fent említett adatok kezeléséhez a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján:

    • hírleveleink kiküldése esetén, ha feliratkozott ilyen szolgáltatásra.

    • termékek vagy szolgáltatások ajánlása esetén, melyek véleményünk szerint érdekelhetik Önt.

    • nyereményjátékokon, illetve promóciókon való részvételi lehetőség biztosítása esetén.

    • Önnel sms útján történő kapcsolatfelvétel esetén, ha feliratkozott ilyen szolgáltatásra. Amennyiben erre egy partneren keresztül kerül sor, a partner nevét közöljük Önnel.

  • Azért, hogy fejlesszük Webhelyeinket és/vagy hogy azokat összeegyeztethessük harmadik féltól kapott információkkal annak érdekében, hogy segítsen minket abban, hogy megértsük az Ön igényeit, és jobb szolgáltatást nyújtsunk Önnek, ideértve azt, hogy a webhelyeket és termékeket az Ön igényeihez igazítsuk és Önnek az érdeklődésének megfelelő hirdetéseket kínáljuk. A következő esetekben jogos érdek alapján végzünk adatkezelést, a GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pontja alapján, feltéve, ha nincs erre eltérő rendelkezés:

    • Webhelyeink használatának értékelése olyan adatok felhasználása révén, mint például fiók bejelentkezési adatok, számítógép használat és/vagy korábbi webhelyhasználat.

    • Webhelyeink használatának értékelése a felhasználó hozzájárulása alapján használt nyomkövetési eszközök révén a GDPR 6. cikk (1) bekezdése a) pontja alapján, vagy jogos érdekünk érvényesítéséhez a GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pontja alapján. Bővebb információkat a Cookie Szabályzatunkban talál.

    • Termékeink és szolgáltatásaink fejlesztése demográfiai információk, fogyasztói profilalkotás és fogyasztói visszajelzések felhasználásával. Ezekben az esetekben az Ön hozzájárulása alapján kezeljük az adatokat a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján,

    • Reklámjaink és promócióink hatékonyságának elemzése cookie-kon (sütiken) vagy nyomkövetési technológiákon keresztül az Ön hozzájárulása alapján a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján, vagy jogos érdekünk érvényesítéséhez a GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pontja alapján.

    • Az Ön weboldal használatának személyre szabása célzott hirdetések alapján. Ezekben az esetekben az Ön hozzájárulása alapján kezeljük az adatokat a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján. Bővebb információkat. Cookie Szabályzatunkban talál.

  • Azért, hogy közösségi fórumokon keresztül közösségi média megjelenéseket, ún. tell-a-friend (magyarul: „meséljen róla barátainak”) programot vagy közösségi oldalakat, például a Facebook Connect, tudjunk ajánlani Önnek. Ezekben az esetekben az Ön hozzájárulása alapján dolgozzuk fel az adatokat a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján.

  • Azért, hogy állásjelentkezését kezeljük, és hogy eldöntsük, hogy alkalmas-e esetlegesen más, a cégünknél elérhető állásokra. Ezekben az esetekben az Ön adatait szerződés vagy kérés teljesítéséhez kezeljük a GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja alapján vagy az Ön hozzájárulása alapján (ha szükséges) a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján.

  • Belső irányítási, biztonsági és az esetkezelési célból. A következő esetekben jogos érdekünk alapján végezzük az adatkezelést a GDPR 6. Cikk (1) bekezdés f) pontja alapján:

    • a LINDT & SPRÜNGLI Webhelyei napi működésének, karbantartásának és biztonságának fenntartása.

    • demográfiai felmérések vagy ellenőrzések elvégzése.

    • Önnel történő kapcsolatfelvétel fogyasztói kutatás érdekében.

    • kockázatok, vitás ügyek és nyilvántartások kezelése.

    • Azért, hogy megfeleljünk a jogi és szabályozási követelményeknek. Ezekben az esetekben az Ön adatait olyan mértékben kezeljük, amilyen mértékben az szükséges a ránk vonatkozó jogi kötelezettségek teljesítéséhez a GDPR 6. cikk (1) bekezdés c) pontja alapján.


6.    MIÉRT OSZTUNK MEG SZEMÉLYES ADATOKAT HARMADIK FELEKKEL?

A LINDT & SPRÜNGLI nem osztja meg személyes adatait olyan harmadik felekkel, amelyek azokat közvetlen üzletszerzési (direkt marketing) célokra kívánják felhasználni, kivéve, amennyiben Ön ehhez kifejezetten hozzájárult.

Személyes adatait az alábbi címzetti kategóriáknak adjuk át:

  • leányvállalatainknak és bármely, a LINDT& SPRÜNGLI Cégcsoporthoz tartozó vállalatnak

  • kereskedelmi partnereinknek, úgy, mint a márka használatára jogosult engedélyeseknek vagy valamely promóció társszervezőinek

  • szolgáltatóinknak, amelyek a LINDT & SPRÜNGLI-nek végeznek szolgáltatást.

  • hatóságoknak jogi okokból és potenciális vásárlóknak bizonyos tranzakciók lebonyolításához.

Tudjon meg többet a címzettekről:

  • Leányvállalatok, Cégcsoport tagjai és a márka használatára jogosult engedélyesek alatt a következőket értjük :

    • olyan céget, mely a beérkező megkereséseket fogadja és továbbítja egy másik olyan cégnek, mely jogosult azok megválaszolására.

    • olyan céget, mely valamely álláshirdetésre való jelentkezést megosztja, amennyiben azt egy másik cégnek címezték.

    • olyan céget, mely az oldalán létrehozott felhasználói fiókot továbbítja egy másik cég weboldalára, amennyiben Ön ezt kéri.

  • Kereskedelmi partnerek alatt a következőket értjük:

    • összevont promóciókban vagy hűségprogramokban résztvevő szervezetek, amelyek információt kívánnak Önnek küldeni, amennyiben Ön ehhez hozzájárult. Mind a LINDT&SPRÜNGLI, mind annak partnere lehetnek az Ön személyes adatainak közös adatkezelői. Ezen partner adatvédelmi tájékoztatójában foglaltak alkalmazandók az Ön adatainak partner általi kezelésére.

  • kérésére, feltéve, hogy ha nem jogi kötelességünk annak megőrzése, az Ön személyes adatait a Webhelyekről törölni, illetve anonimizálni fogjuk. Mindazonáltal kérjük vegye figyelembe, hogy személyes adatai a partner saját adatbázisában még mindig elérhetőek lehetnek, ha ezen adatok még azelőtt továbbításra kerülnek, mielőtt az Ön jelen pont szerinti kérelme hozzánk beérkezett.

  • Szolgáltatók alatt a következőket értjük:

    • hirdető, média-és marketing ügynökségek, melyek szolgáltatják és elemzik kampányainkat.

    • postai és logisztikai cégek, melyek az Ön által rendelt termék kiszállítását végzik.

    • adatkezelő szervezetek, melyek a LINDT& SPRÜNGLI utasításai alapján járnak el, úgy, mint munkaerő-felvételi ügynökségek, tárhelyszolgáltatók vagy biztonsági szolgáltatók.

    • webanalitikai eszközszolgáltatók.

  • Hatóságok alatt a következőket értjük:

    • kormányzati vagy végrehajtási szervek, melyek az alkalmazandó jogszabályok alapján információszolgáltatást kérnek tőlünk.

  • Potenciális vásárlók alatt a következőket értjük:

    • szervezetek, amelyeknek a LINDT& SPRÜNGLI értékesíti az üzletágának vagy márkájának egy részét vagy egészét, vagy amelyek ezen üzlettel vagy márkával összefüggő egyesülésben, tulajdonosi vagy irányítási változásban, illetve felszámolásban érintettek.

A fent megjelölt érintettek és szervezetek az adatokat a hatályos jogszabályoknak megfelelően önálló adatkezelői vagy adatfeldolgozói minőségükben kezelik.

Előírjuk azon harmadik feleknek, amelyek valószínűsíthetően más országban telepedtek le, mint amelyből Ön kapcsolódott a Webhelyekre, hogy megfeleljenek az Ön személyes adataival kapcsolatos valamennyi adatvédelmi jogszabálynak és biztonsági előírásnak. Ezen harmadik felek ugyanolyan mértékben kötelesek védeni az adatokat, mint ahogyan mi is tesszük. Ha egy adott országban az adatvédelem szintje nem felel meg a svájci vagy uniós adatvédelmi jogszabályoknak, akkor szerződésileg garantáljuk, hogy az Ön személyes adatainak védelme ugyanolyan, mint az, amilyen Svájcban vagy az Európai Gazdasági Térségben (EGT) mindenkor alkalmazandó.

Tudjon meg többet az USA-ban történő adatfeldolgozásról.

Több harmadik fél szolgáltatónk az USA-ban van letelepedve. Szeretnénk hangsúlyozni a Svájcban/EGT-ben élő vagy székhellyel rendelkező felhasználóink számára azt, hogy az USA-ban az amerikai hatóságok által alkalmazott ellenőrzési intézkedések általában megengedik valamennyi személy olyan személyes adatának tárolását, amelyet Svájcból, vagy egy EGT tagállamból az USA-ba továbbítottak. Mindez az elérni kívánt célra tekintettel megkülönböztetés, korlátozás vagy kivétel, és olyan objektív feltétel megléte nélkül történik, amely lehetővé teszi azt, hogy az Egyesült Államok hatóságainak az adatokhoz való hozzáférési joga korlátozott legyen, valamint azt, hogy azokat a későbbiekben speciális, szigorúan korlátozott célokra felhasználhassák, mely igazolja az ezen adatokhoz való hozzáféréssel és azok használatával kapcsolatos fellépést. Azt is szeretnénk hangsúlyozni, hogy a Svájcból/EGT-ből származó személyek számára az Egyesült Államokban nincsenek olyan jogorvoslati lehetőségek, amelyek lehetővé tennék azt, hogy a rájuk vonatkozó adatokhoz hozzáférjenek, továbbá, hogy azok kijavítását vagy törlését kérjék, valamint nincs hatékony jogi védelem sem az Egyesült Államok hatóságait megillető általános hozzáférési jogokkal szemben. Az említett jogi és ténybeli helyzetre különösképpen szeretnénk az érintett személyek figyelmét felhívni, azért, hogy megfelelő információkon alapuló döntést tudjanak hozni arról, hogy hozzájárulnak-e adataik felhasználásához.

Kiemelten az Európai Unió tagállamaiban lakóhellyel rendelkező felhasználók esetében kérjük, hogy legyenek tekintettel arra, hogy az Európai Unió szemszögéből nézve az Amerikai Egyesült Államokban nincs megfelelő szintű adatvédelem, többek között az ebben a bekezdésben említett okok miatt. Abban a mértékben, amilyen mértékben kifejtésre került a jelen Adatvédelmi Tájékoztatóban, amennyiben az adatok címzettjei (például a Google, a Facebook és a Twitter) az Egyesült Államokban találhatók, biztosítani fogjuk, hogy az Ön adatainak védelme partnereink által is megfelelő szinten valósuljon meg, vagy szerződéskötés által vagy az EU-USA Adatvédelmi Pajzs és a Svájc-USA Adatvédelmi Pajzs értelmében az ezekről a vállalatokról szerzett igazolás által.

 

Ha közösségi beépülő modulokat (úgynevezett: „social plugin”) javaslunk, vagy amennyiben Felhasználói Fiókját összekapcsolja harmadik fél honlapjain regisztrált felhasználói fiókjaival (például a Facebook-kal), akkor gyűjthetjük és feldolgozhatjuk a felhasználói fiókkal kapcsolatos információkat. Ha a Facebookon keresztül kapcsolódik a Webhelyekhez, a Facebook-személyazonossága, neve, e-mail címe, tartózkodási helye, ismerőseinek listája és profilképe tárolásra kerül, és a Facebook-fiókjával való összekapcsolás céljából felhasználásra kerül ezzel bizonyos funkciókat biztosítva a Webhelyeken. Harmadik fél honlapja által Önről (illetve az Ön beállításainak megfelelően) gyűjtött információk harmadik fél általi felhasználására annak saját adatvédelmi szabályzata és az Ön, szolgáltatásra vonatkozó beállításai lesznek irányadóak. További információkért kérjük, hogy olvassa el az adott közösségi oldal adatvédelmi szabályzatát.


7.    HOGYAN ÉS MEDDIG TÁROLJUK, ILLETVE BIZTOSÍTJUK AZ ADATOKAT?

A LINDT & SPRÜNGLI-nél minden ésszerű technikai és szervezeti intézkedést megteszünk annak érdekében, hogy megvédjük az általunk tárolt személyes adatait a megsemmisülésüktől, a jogosulatlan hozzáféréstől vagy a nyilvánosságra hozataltól, valamint az egyéb visszaélésektől.

A személyes adatokat az Adatvédelmi Tájékoztatóban előírtak kivételével nem adjuk el, nem osztjuk meg, egyéb módon nem tesszük közzé, illetve nem továbbítjuk harmadik félnek.

Személyes adatait mindaddig megőrizzük, amíg az az adott cél eléréséhez szükséges, mint például ahhoz, hogy hírlevelet vagy egyéb, marketingkommunikációs anyagot küldjünk Önnek, megkereséseket megválaszoljunk, problémákat megoldjunk, jobb minőségű és új szolgáltatásokat kínáljunk vagy jogszabályi előírásokat teljesítsünk. Miután Ön felhagy szolgáltatásaink igénybevételével, jogosultak vagyunk ésszerű időre megőrizni az Ön adatait. Bizonyos idő elteltével biztonságos módon megsemmisítjük vagy töröljük azokat, feltéve, ha nincs arra vonatkozó jogszabályi kötelezettségünk, hogy azaz adott információt hosszabb ideig megőrizzük.

Különös tekintettel, a személyes adatokat csak a szükséges ideig őrizzük meg:

  1. a) azért, hogy azokat a szolgáltatásokat teljesítsük, amelyeket Ön kért vagy amelyekhez Ön a fentiekben meghatározott mértékben hozzájárulását adta;

  2. b) azért, hogy jogos érdekeink keretei között nyomkövetési alapú hirdetésiéselemzésiszolgáltatásokat használjunk.

 

Általában a következő időtartamok alkalmazandók:

  • a felhasználói fiók személyes adatai esetén: mindaddig, amíg a felhasználó nem törli fiókját, de legfeljebb 3 hónapig; ezen időszak elteltével a LINDT & SPRÜNGLI csak azokat az adatokat tárolja, amelyek jogi vagy adózási kötelezettségeinek teljesítéséhez szükségesek.

  • a megrendelésekkel kapcsolatos személyes adatok esetén: a vonatkozó jogszabályokban meghatározott időtartam szerint.

  • az online állásajánlatokra való jelentkezéssel kapcsolatos személyes adatok esetén: mindaddig, amíg az ésszerűen szükséges az Ön pályázatához, figyelembe véve azt az időt, ami ahhoz szükséges, hogy a megkereséseket megválaszoljuk vagy a problémákat megoldjuk, valamint a vonatkozó jogi előírásoknak eleget tegyünk. Az Ön beleegyezésével hosszabb ideig megőrizhetjük ezen adatokat, például abból a célból, hogy kapcsolatba léphessünk Önnel akkor, ha Ön számára alkalmas nyitott pozíció adódna a jövőben.

  • a marketing célú személyes adatok esetén: mindaddig, amíg a felhasználó vissza nem vonja hozzájárulását, vagy ameddig nem tiltakozik az adatai marketing célú kezelése ellen.

  • a LINDT & SPRÜNGLI által szervezett nyereményjátékon részt vevő felhasználók személyes adatai esetén: a vonatkozó jogszabályok által előírt időtartam szerint.

  • a LINDT & SPRÜNGLI-től információt kérő, illetve afelé közleményt, panaszt vagy egyéb megkeresést intéző felhasználók személyes adatai esetén: a felhasználók kérésének/panaszának teljes körű feldolgozásáig, majd ezt követően mindaddig, amíg ahhoz a LINDT & SPRÜNGLI-nek jogos érdeke fűződik (pl. panaszok vagy biztonsági vizsgálatok esetén).

Olyan megfelelő technikai és szervezeti biztonsági intézkedéseket alkalmazunk, amelyek alkalmasnak mutatkoznak arra, hogy megvédjük az általunk tárolt adatait manipulációtól, részleges vagy teljes megsemmisüléstől és harmadik fél általi jogosulatlan hozzáféréstől. Biztonsági intézkedéseinket a technológiai fejlődésnek megfelelően folyamatosan frissítjük.

Nagyon komolyan vesszük saját belső vállalati adataink védelmét is. Munkatársainkat és az általunk megbízott szolgáltatókat titoktartási kötelezettség terheli és kötelesek megfelelni az adatvédelmi előírásoknak. Továbbá, ezen személyek csak a szükséges mértékben kapnak hozzáférést a személyes adatokhoz.


8.    MIK AZ ÖN JOGAI?

Az adatkezelés ellen bármikor tiltakozhat. Ön a következő jogokkal rendelkezik:

Hozzáféréshez való jog: Ön jogosult arra, hogy bármikor és díjmentesen betekintést kérjen a nálunk elmentett személyes adataiba, amennyiben kezelünk ilyen adatokat. Ellenőrizheti, hogy mely személyes adatait kezeljük, és hogy azok a vonatkozó adatvédelmi szabályok szerint kerülnek-e általunk felhasználásra.

Helyesbítéshez való jog: Ön jogosult arra, hogy a helytelen vagy hiányos személyes adatok helyesbítését kérje, és arra, hogy ennek megtörténtéről tájékoztatást kapjon. Ebben az esetben tájékoztatjuk az érintett adatok címzettjét a kijavítással érintett adatokról, kivéve, ha ez lehetetlen, vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényelne.

Törléshez való jog: Ön jogosult arra, hogy bizonyos körülmények esetén személyes adatainak törlését kérje. Egyedi esetekben a törléshez való jog kizárható.

Adatkezelés korlátozásához való jog: Bizonyos feltételek mellett Ön jogosult arra, hogy személyes adatai kezelésének korlátozását kérje.

Adathordozhatósághoz való jog: Bizonyos körülmények esetén Ön jogosult arra, hogy az Ön által megadott személyes adatokat díjmentesen, géppel olvasható formátumban kikérje tőlünk. 

Felügyeleti hatóságnál történő panasztételhez való jog: Ön jogosult arra, hogy az illetékes felügyeleti hatóságnál panaszt tegyen személyes adatai kezelésének módja ellen.

Visszavonási jog: Ön jogosult arra, hogy bármikor visszavonja a megadott hozzájárulását. Ugyanakkor a múltban, az Ön hozzájárulásával történt adatkezelési tevékenységek nem válnak azáltal jogellenessé, hogy hozzájárulását visszavonta.

 

Fent meghatározott jogainak gyakorlása érdekében kérjük lépjen kapcsolatba velünk a Onlineshop-hu@lindt.com -on.

Ha rendelkezik a LINDT & SPRÜNGLI-nél fiókkal, a fiókjában közvetlenül alkalmazhatja a megfelelő beállításokat, és megváltoztathatja például az opt-in/opt-out beállításokat.


9.    HOGYAN LÉPHET VELÜNK KAPCSOLATBA?

Ezt a Weboldalt, valamint a jelen Adatvédelmi Tájékoztatóban hivatkozott Webhelyeket Lindt & Sprüngli (CEE) s.r.o. Magyarországi Fióktelepe, 1139 Budapest, Váci út 99-105. A Lindt & Sprüngli a jelen Adatvédelmi Tájékoztató keretében kezelt személyes adatok tekintetében "adatkezelőnek" minősül, és adatkezelése megfelel az alkalmazandó Adatvédelmi Szabályoknak, beleértve az EU Általános Adatvédelmi Rendeletét (GDPR) is.

Ha tart attól, hogy az Ön adataiba esetleges beavatkozás történik vagy attól, hogy személyes adatait visszaélésszerűen használjuk, vagy ha bármilyen kérdése, illetve észrevétele lenne, kapcsolatba léphet velünk online űrlapunkon keresztül: www.lindt.hu/irjon-nekunk, vagy e-mailben a Onlineshop-hu@lindt.com címen, vagy pedig a fent említett címre küldött levél útján.

 

© Chocoladefabriken Lindt & Sprüngli AG 2019


A Lindt & Sprüngli (CEE) s.r.o. Magyarországi Fióktelepének adatvédelmi és adatkezelési szabályzata

1. Általános tudnivalók a Szabályzatról

A Szabályzat célja, hogy rögzítse a Lindt & Sprüngli (CEE) s.r.o. Magyarországi Fióktelepének (székhely: 1139 Budapest, Váci út 99-105., cégjegyzékszám: 01-17-001148) által alkalmazott adatvédelmi és adatkezelési elveket. Adatvédelmi szabályzatunk az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során, az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet), a Strasbourgban 1981, január 28-án kelt egyezmény kihirdetéséről szóló 1998. évi VI. törvény, az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, illetve a kutatás és közvetlen üzletszerzés célját szolgáló, név- és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX tv. valamint a 2003 évi C törvény az elektronikus hírközlésről rendelkezéseinek figyelembe vételével készült. A személyes adatok megadásával ön, mint vásárló/fogyasztó/szolgáltatást igénybe vevő, hozzájárul ahhoz, hogy személyes adatait, az adatvédelmi irányelvekkel összhangban, a Lindt & Sprüngli (CEE) s.r.o. Magyarországi Fióktelepe összegyűjtse, tárolja, felhasználja, közzétegye, illetőleg más módon feldolgozza.

2. Az Adatvédelmi incidensek kezelése a GDPR alapján

A Lindt & Sprüngli (CEE) s.r.o. Magyarországi Fióktelepe aktívan igazolja az Európai Uniós rendeletnek (GDPR) történő megfelelését, az Adatvédelmi Szabályzat internetes oldalon történő megjelenítésével, az internetes rendelés folyamatában az adatvédelmi tájékoztató linkjének megjelenítésével, a hatósági ellenőrzések vagy érintett személyek tájékozódási igényének befogadásakor bármikor rendelkezésre tudjuk bocsátani a kért adatokat.

Személyes adatokat csak a jogszabályoknak megfelelően gyűjtünk és kezelünk, harmadik félnek személyes adatokat csak hozzájárulással és megállapodás alapján adunk át, ha a velünk kapcsolatban álló írásban felvilágosítást kér a róla tárolt adatokról, akkor azt biztosítani tudjuk.

Adatvédelmi incidens - szándékos, gondatlan vagy véletlen adatvesztés/adatmódosulás esetén, privacy-t érintő károk, kibertámadás stb. - esetén a Lindt & Sprüngli eljárási rendje a szerverek kijelölt adminisztrátor által történő azonnali leállítása (offline állapotba helyezése), az incidenst követően legkésőbb 72 órával a tudomásszerzést követően bejelentjük az illetéskes felügyeleti hatóságnál, a Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóságnál, valamint Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál és email-ben tájékoztatjuk az érintetteket az incidensről. Amennyiben az érintettek tájékoztatása aránytalan erőfeszítést tenne szükségessé Társaságunk részről, úgy a jelen adatvédelm oldalunkra mutató linket a Lindt & Sprüngli weboldalának nyitólapján az értesítések sorban megjelenítjük. Az adatvédelmi incidensekről nyilvántartást készítünk, amivel kapcsolatban információt postai úton a: Lindt & Sprüngli (CEE) s.r.o. Magyarországi Fióktelepe 1139 Budapest, Váci út 99-105. címen adunk.

- Jelen dokumentum közzététele dátumáig nem történt adatvédelmi incidens a Lindt & Sprüngli (CEE) s.r.o. Magyarországi Fióktelepe adatkezelésének vonatkozásában.

A Lindt & Sprüngli (CEE) s.r.o. Magyarországi Fióktelepe biztosítja, hogy egy esetleges adatvédelmi incidens esetén ne közvetlenül és azonnal kompromittálódjanak a személyes adatok. Ezekre külön fizikai behatolásvédelmet és számítógépes védelmet dolgoztunk ki: jelszóval védett titkosított adatbázisban tároljuk az adatokat az ügyviteli rendszerünkön belül, azokból titkosítatlan másolat nem készül, a szervereket külön fizikai védelemmel és távfelügyeletre bekötött kamerás riasztórendszerrel védjük.

A felhasználó és az internetes felület közötti kommunikációt SSL tanusítvány védi. A tanusítvány a böngésző címsorának bal szélén található információs csíkra történő kattintással bármikor lekérdezhető. A belső hálózatban használt számítógépek kommuikációja és az esetleges kártevők betelepülése illetve adatvédelmi incidensek ellen dedikált vírusirtó és forgalomfigyelő szoftvereket használunk.

Lindt & Sprüngli (CEE) s.r.o. Magyarországi Fióktelepe adatvédelmi tisztviselője: Balogh Máté ügyvezető.

3. Az adatokat megismerő személyek köre, adattovábbítás, adatfeldolgozás

Az adatokat elsődlegesen Társaság illetve a Társaság belső munkatársai jogosultak megismerni, azonban azokat nem teszik közzé, harmadik személyek részére nem adják át.

Az alapul fekvő informatikai rendszer üzemeltetése, a megrendelések teljesítése, az elszámolás rendezése körében Társaságunk adatfeldolgozót (pl. rendszerüzemeltető, fuvarozó vállalat, könyvelő) vehet igénybe.

4. Adatfeldolgozók megnevezése

A Lindt & Sprüngli (CEE) s.r.o. Magyarországi Fióktelepe adatkezelésének vonatkozásában kizárólag a következő adatfeldolgozókkal működünk együtt, az alább leírt szolgáltatások biztosítása érdekében.

  • Shopify Inc.

  • RSM Hungary Zrt.

  • GLS Logisztikai Kft.

5. A személyes adatok törlése

A jogszabály alapján Társaságunk minden személyes adat törlésére fel van készülve az érintettek kérése alapján, vagy egy esetleges adatvédelmi incidens esetén. Ennek érdekében egy belső használatra készült Adattörlési intézkedési terv készült, amelyet a jelen adatvédelmi és adatkezelési szabályzatban meghatározott adatvédelmi tisztviselő végez el.

6. Személyes adatok kezelése, felhasználása

A Lindt & Sprüngli (CEE) s.r.o. Magyarországi Fióktelepe kizárólag olyan személyes adatokat gyűjt és dolgoz fel, amelyeket az érintett vásárló/fogyasztó önkéntesen és kifejezett hozzájárulásával bocsát a Társaság rendelkezésére. Különösen a személyes azonosításra alkalmas adatok: név, lakcím (szállítási cím, stb.), telefonszám, e-mail cím. A regisztráció során megadott személyes adatok kezelése a regisztrációval kezdődik és annak kérelemre történő törléséig tart. A Lindt & Sprüngli (CEE) s.r.o. Magyarországi Fióktelepe a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja a vásárló/fogyasztó/szolgáltatást igénybe vevő, személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig a vásárló/fogyasztó/szolgáltatást igénybe vevő az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja. A szállító vállalatok szerződésben nyilatkoztak az adatok bizalmas kezeléséről és a GDPR megfelelőségükről nyilatkoztak. A szállító vállalatokkal, valamint a vásárlóval/fogyasztóval/szolgáltatást igénybe vevővel kötött szerződéseket a Lindt & Sprüngli (CEE) s.r.o. Magyarországi Fióktelepe elektronikus nyilvántartásában iktatja és archiválja, ezzel biztosítva a szerződés adataihoz való utólagos hozzáférés lehetőségét és biztosítja az ügyfél kérésére történő törlését is. A Lindt & Sprüngli (CEE) s.r.o. Magyarországi Fióktelepe. az adatok kezelése során a 2011. évi CXII. törvénynek megfelelően jár el.

A Lindt & Sprüngli (CEE) s.r.o. Magyarországi Fióktelepe a vásárló/fogyasztó/szolgáltatást igénybe vevő személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, vagy teszi nyilvánossá harmadik személynek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kötelezi. A vásárló/fogyasztó/szolgáltatást igénybe vevő bármikor kérhet felvilágosítást a Lindt & Sprüngli (CEE) s.r.o. Magyarországi Fióktelepe. által kezelt adatairól, kérheti azok módosítását, kérheti azok továbbítását egy másik adatkezelőnek, továbbá kérheti azok Lindt & Sprüngli (CEE) s.r.o. Magyarországi Fióktelepe adatbázisából való törlését - kivételt képeznek azok a számla adatok (a számlák tőpéldányai), melyeknek megőrzésére a Számviteli Törvény Kötelezi Társaságunkat - az alábbi elérhetőségeken: postai úton a 1139 Budapest, Váci út 99-105, címen, valamint a onlineshop-hu@lindt.com email címen.

Kifejezett hozzájárulásával a vásárló/fogyasztó/szolgáltatást igénybe vevő beleegyezett abba, hogy adatai a Lindt & Sprüngli (CEE) s.r.o. Magyarországi Fióktelepe adatbázisába kerüljenek, és azokat a Lindt & Sprüngli (CEE) s.r.o. Magyarországi Fióktelepe a kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX törvényben meghatározott piackutatás és közvetlen üzletszerzés céljából minden további engedélyezés nélkül felhasználhassa. A vásárló/fogyasztó/szolgáltatást igénybe vevő hozzájárul ahhoz, hogy a Lindt & Sprüngli (CEE) s.r.o. Magyarországi Fióktelepe közvetlen üzletszerzés céljából postai, illetve elektronikus úton (e-mail, mms, sms) reklámot továbbítson, valamint hogy adatait saját szolgáltatásának fejlesztése érdekében felhasználja.

Társaságunk az Érintettek személyes adatait nyomon követhető módon és a jogszabályoknak megfelelően kezeli. A fentieken túl a személyes adatokat harmadik személyeknek csak és kizárólag az Érintett hozzájárulása esetén továbbítjuk, és csak hatósági megkeresések esetén adjuk ki.

Az adatszolgáltatás önkéntes, a vásárló/fogyasztó/szolgáltatást igénybe vevő jogosult arra, hogy a Lindt & Sprüngli (CEE) s.r.o. Magyarországi Fióktelepe által kezelt adatairól bármikor tájékoztatást kérjen, illetve hogy adatai módosítását, törlését, valamint hozzájárulását bármikor, korlátozás nélkül díjmentesen visszavonja postai úton a 1139 Budapest, Váci út 99-105., valamint a onlineshop-hu@lindt.com-ra email-ben elküldött bejelentéssel.

7. Az adatkezelés jogalapja, célja, módja

Az adatkezelésre a shop.lindt.hu internetes oldalon található internetes tartalmak felhasználóinak/vásárlóinak/fogyasztóinak/ önkéntes, megfelelő tájékoztatáson alapuló nyilatkozata alapján kerül sor, amely nyilatkozat tartalmazza a felhasználók kifejezett hozzájárulását ahhoz, hogy a weboldal használata során közölt személyes adataik felhasználásra kerüljenek. Az adatkezelés jogalapja az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény alapján az érintett önkéntes hozzájárulása.

Az adatkezelés célja a shop.lindt.hu URL alatt elérhető szolgáltatások nyújtásának biztosítása. A felhasználó/vásárló/fogyasztó által önkéntesen megadott adatokat a Lindt & Sprüngli (CEE) s.r.o. Magyarországi Fióktelepe a weboldal fejlesztésére, a vásárlói igények kielégítésének tökéletesítésére, a szolgáltatások nyújtásának precizitására használja.

A Lindt & Sprüngli (CEE) s.r.o. Magyarországi Fióktelepe a felhasználó/vásárló/fogyasztó által önkéntesen megadott személyes adatokat a fent leírt céloktól eltérő célokra nem használhatja fel. A Lindt & Sprüngli (CEE) s.r.o. Magyarországi Fióktelepe tájékoztatja a felhasználóit/vásárlóit/fogyasztóit, hogy az általuk önkéntesen megadott személyes adatokat harmadik személynek vagy hatóságok számára – kivéve, ha erről törvény kötelező erővel rendelkezik - kizárólag a felhasználó előzetes, kifejezett hozzájárulása esetén továbbíthatja.

A Lindt & Sprüngli (CEE) s.r.o. Magyarországi Fióktelepe a neki megadott személyes adatokat nem ellenőrzi. A megadott adatok valódiságáért kizárólag az azt megadó érintett felhasználó/vásárló/fogyasztó felel. A felhasználó/vásárló/fogyasztó e-mail címének megadásával egyidejűleg felelősséget vállal azért, hogy a megadott e-mail címről kizárólag ő vesz igénybe szolgáltatást. A megadott e-mail címen történt regisztrációval kapcsolatos minden felelősség azt a felhasználót terheli, aki az e-mail címet regisztrálta.

8. Az adatkezelés időtartama

A felhasználó/vásárló/fogyasztó által megadott személyes adatok kezelése addig tart, amíg a felhasználó/vásárló/fogyasztó a szolgáltatásról - az általa regisztrált felhasználói névvel - ki nem iratkozik. A törlés időpontja a felhasználó kiiratkozásának (törlési igényének) beérkezésétől számított 10 munkanap. A felhasználó/vásárló/fogyasztó által elkövetett rendszer elleni támadás és más egyéb bűncselekmény elkövetése esetén a Lindt & Sprüngli (CEE) s.r.o. Magyarországi Fióktelepe jogosult a felhasználó/vásárló/fogyasztó regisztrációjának megszűnésével egyidejűleg adatait haladéktalanul törölni és a GDPR rendelkezéseinek megfelelően az adatvédelmi incidens tényét ezen az oldalon közzétenni. A Lindt & Sprüngli (CEE) s.r.o. Magyarországi Fióktelepe bűncselekmény gyanúja vagy polgári jogi felelősség gyanúja esetén jogosult az adatokat a lefolytatandó eljárás időtartamára őrizni is.

A felhasználó/vásárló/fogyasztó által önkéntesen megadott személyes adatok addig kezelhetőek a Lindt & Sprüngli (CEE) s.r.o. Magyarországi Fióktelepe, mint adatkezelő által, amíg a felhasználó kifejezetten írásban nem kéri az adatai kezelésének megszüntetését. A Lindt & Sprüngli (CEE) s.r.o. Magyarországi Fióktelepe szolgáltatásainak igénybe vételéhez fűződő jogot nem érinti a felhasználó/vásárló/fogyasztó adatainak kezelésének megszüntetésére irányuló kérelme. Az adatok törlésére, az erre irányuló kérelem beérkezésétől számított 10 munkanapon belül kerül sor. Az adatok végleges törlését elérhetőségeink bármelyikén kérhetik az ügyfeleink.

9. A kezelt személyes adatok köre

A weboldalon történő megrendelés során az Érintettnek kötelezően meg kell adnia a következő személyes adatokat: Keresztnév, Vezetéknév, saját email cím, számlázási cím (számlázási név, irányítószám, település, utcanév, házszám), szállítási cím (számlázási név, irányítószám, település, utcanév, házszám), telefonszám.

A rendszer működtetése során olyan személyes azonosításra alkalmas adatok is rögzítésre kerülnek, mint például az Érintett bejelentkező számítógépének adatai amelyek a szolgáltatás igénybevétele során generálódnak. Ezeket az adatokat az érintett külön nyilatkozata nélkül naplózza a rendszer kilépéskor és belépéskor. Ezen adatok egyéb személyes felhasználói adattal - a törvény által kötelezővé tett esetek kivételével - nem kapcsolhatóak össze. Az adatokhoz kizárólag a Szolgáltató és a vele jogviszonyban álló Adatfeldolgozói férnek hozzá.

10. Süti szabályzat (Cookie szabályzat)

A Süti szabályzat meghatározza az oldal használata (böngészése) közben a Lindt & Sprüngli (CEE) s.r.o. Magyarországi Fióktelepe. által begyűjtött és tárolt információkat és ezek felhasználását. A cookie (magyarul süti) egy olyan kisméretű file, amely a felhasználóink számítógépén tárolódik, előzetes engedély-kérést követően. A sütik nem alkalmasak a felhasználók azonosítására! A cookie segít az internetes forgalom elemzésében és segítséget nyújt abban, hogy a felhasználóinkat személyre szabott módon szólíthassuk meg. A felhasználók preferenciáját nyilvántartva segít a navigációban.

Az általunk használt sütik egy része feltétlenül szükséges ahhoz, hogy Ön navigálni tudjon az egyes oldalak között, és meg tudjon tekinteni bizonyos védett tartalmakat

Emellett funkcionális sütiket is használunk, melyek segítségével információkat gyűjthetünk arról, hogy Ön hogyan használja az oldalt, és személyre szabhatjuk a weboldalt; így például meg tudjuk jegyezni az Ön által kiválasztott nyelvet, valamint azt, hogy például milyen termékekre keresett rá. Ezeket az adatok kizárólagosan a tartalmaink személyre szabott ajánlásához használjuk és nem használjuk fel semmilyen más célra. A forgalmat naplózó cookie-k a meglátogatott oldalak azonosítására szolgálnak. Ez segít nekünk abban, hogy a weboldal forgalmát naplózzuk. Ezeket az információkat kizárólag statisztikai elemzésekhez használjuk fel, az eredeti adatok a felhasználást követően törlésre kerülnek. A cookie-k segítenek például abban is, hogy a felhasználóink az oldalunkra bejelentkezzenek, vagy személyre szabott tartalmakat érjenek el.

Külső webes szolgáltatások

Oldalainkon időnként külső webes szolgáltatások segítségével jelenítünk meg különféle tartalmakat. Erre például különböző képek, videók és statisztikák vagy éppen keresődobozok megjelenítéséhez van szükség. A közösségi gombokhoz hasonlóan ez esetben sincs befolyásunk arra, hogy ezek a weboldalak, illetve külső domének milyen adatokat gyűjtenek arról, hogy Ön miként használja ezeket a beágyazott tartalmakat.

Általánosságban tehát a cookie-k abban segítenek nekünk, hogy a felhasználóinknak egy jobb weboldalt készítsünk, segít abban, hogy meghatározzuk, hogy mely oldalakat vagy termékeket találnak hasznosnak vagy éppen haszontalannak. A cookie-k nem biztosítanak semmilyen hozzáférést a felhasználóink számítógépéhez, vagy bármilyen más személyes adathoz, csak azokat az adatokat tárolják, amelyeket a felhasználóink döntése alapján tudatnak velünk. A cookie-k használatát lehet engedélyezni és lehet tiltani. A legtöbb böngésző automatikusan engedélyezi a használatukat, de a böngésző beállításokban kézzel is lehet módosítani ezeket.

Az oldal által használt sütik listája:

  • Cloudfare.com

  • Lindt.hu

  • Shop.lindt.hu

  • Shopify.com

Ez a weboldal sütiket használ. Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

A sütik olyan kis szöveges fájlok, amelyeket egy weboldal felhasználhat arra, hogy még hatékonyabbá tegye a felhasználói élményt. A jogszabályok szerint a sütiket abban az esetben tárolhatjuk az Ön eszközén, ha erre feltétlenül szükség van a weboldalunk működése érdekében. Minden egyéb típusú süti használatához az Ön engedélyére van szükségünk. Jelen weboldal különféle sütiket használ. A weboldalunkon megjelenő némelyik sütit harmadik fél szolgáltatóink helyezik. Ön bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja weboldalunkon a Sütinyilatkozathoz való hozzájárulását.Tudjon meg többet Adatvédelmi irányelvünkben arról, kik vagyunk, hogyan léphet velünk kapcsolatba és hogyan dolgozzunk fel a személyes adatokat.

Hozzájárulása a következő domainekre érvényes: shop.lindt.hu

Elengedhetetlen

Az elengedhetetlen sütik segítenek használhatóvá tenni a weboldalunkat azáltal, hogy engedélyeznek olyan alapvető funkciókat, mint az oldalon való navigáció és a weboldal biztonságos területeihez való hozzáférés. A weboldal ezen sütik nélkül nem tud megfelelően működni.

Beállítások

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, amelyek megváltoztatják a weboldal magatartását, illetve kinézetét, erre példa lehet az Ön által előnyben részesített nyelv vagy a régió, amelyben tartózkodik.

Statisztikai

Az adatok névtelen formában való gyűjtésén és jelentésén keresztül a statisztikai sütik segítenek a weboldal tulajdonosának abban, hogy megértse, hogyan lépnek interakcióba a látogatók a weboldallal.

Marketing

A marketingsütiket a látogatók weboldal-tevékenységének nyomon követésére használjuk. A cél az, hogy releváns hirdetéseket tegyünk közzé az egyéni felhasználók számára, valamint aktivitásra buzdítsuk őket, ez pedig még értékesebbé teszi weboldalunkat a tartalmakat közzétevő és a harmadik fél hirdetők számára.

Besorolással nem rendelkező

A besorolással nem rendelkező sütik olyan sütik, amelyek még besorolás alatt állnak, az egyéni sütik szolgáltatóival együtt.

11. Fogalom meghatározások a 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) alapján

Érintett: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy - közvetlenül vagy közvetve - azonosítható természetes személy. 

Hozzájárulás: az érintett akaratának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok - teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő - kezeléséhez

Személyes adat: az érintettel kapcsolatba hozható adat - különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret -, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés.

Adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése.

Adatkezelő: Lindt & Sprüngli (CEE) s.r.o. Magyarországi Fióktelepe (székhely: 1139 Budapest, Váci ót 99-105.).

Adattovábbítás: az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé tétele.

Nyilvánosságra hozatal: az adat bárki számára történő hozzáférhetővé tétele.

Adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges.

Adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől.

12. Az adatkezelési szabályzat módosítása

A Lindt & Sprüngli (CEE) s.r.o. Magyarországi Fióktelepe fenntartja magának a jogot, hogy a jelen Adatkezelési Szabályzatot egyoldalú döntésével bármikor módosítsa. Az Adatkezelési Szabályzat módosítását követően valamennyi felhasználót/vásárlót/fogyasztót megfelelő módon tájékoztatni kell. A szolgáltatás további felhasználásával a felhasználók/vásárlók/fogyasztók a megváltozott adatkezelési szabályokat tudomásul veszik, ezen túlmenő beleegyezésük kikérésére nincs szükség.

13. Jogérvényesítési lehetőségek

A felhasználó/vásárló/fogyasztó jogérvényesíti lehetőségeit az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. tv. (Infotv.), valamint az 2013. évi V. tv. (Ptk.) alapján bíróság előtt gyakorolhatja, továbbá bármilyen személyes adattal kapcsolatos kérdésben kérheti a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság segítségét is (1125. Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C., postacím: 1530. Bp. Pf.: 5. Web: www.naih.hu )

Ha a fentiekkel kapcsolatban kérdése vagy megjegyzése van, kérjük, keressen meg minket az elérhetőségeink egyikén.

Lindt & Sprüngli (CEE) s.r.o. Magyarországi Fióktelepe

Budapest, 2020. szeptember 28.