Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Praliné: az igazi kulináris kincs

A Lindt Praliné valódi cukrászati remekmű, amely a 175 éves csokoládékészítő múltunk során összegyűjtött szakértelem, elkötelezettség és tudás előtt tiszteleg. A finom, aprólékosan kidolgozott, komplex ízvilágú pralinék a Csokoládé Mestereink által előállított valódi kincsek.

Sketches of praline ideas.

A praliné műfaj kezdete 

Csaknem minden Lindt praliné egy ötlettel, tervvel, vázlattal kezdődik. A tervrajz ezután kerül a konyhába. Itt teszteljük az ízkombinációkat, kiválasztjuk a csokoládétípusokat és fajtákat, valamint elkészítjük és megkóstoljuk az első mintadarabokat. A Lindt-nél mindenki részt vesz a folyamatban, és minden ötletet nagyra értékelünk: néhány szerencsés fogyasztó még arra is lehetőséget kap, hogy tesztelje az új kreációk ízét. Ha elégedettek vagyunk a végeredménnyel, kiválasztjuk és véglegesítjük, hogy milyen legyen a praliné alakja, felületi tulajdonságai és díszítése. És voilà! Megszületett az új Lindt praliné!

A Lindt szakértelem

Határozott kéz, nyitottság, odafigyelés a részletekre és kalandvágyó szájíz – ezek a Csokoládé Mesterek legfontosabb eszközei, főként ha az aprólékosan kidolgozott pralinéról van szó. Ahhoz azonban, hogy olyan elegáns és pazar Lindt pralinékat készítsünk, amelyek legalább olyan finomak, mint amilyen gyönyörűek, nem csak óriási hozzáértés, szakértelem és mesteri munka szükséges, hanem az ehhez társuló elszántság és szenvedély is.

Heart shaped chocolate praline.
Praline topped with a sugared almond.

Tökéletes kívül és belül

Kiváló pralinéinkhoz a legjobb minőségű alapanyagokat használjuk fel, és ettől lesz olyan más az elkészült termék. Ahhoz, hogy a legjobb ízt tudjuk kihozni a finomságainkból, minden egyes részletre oda kell figyelni: legyen szó akár arról, hogy a mogyorót a frissesség megőrzése érdekében helyben pörköljük, vagy épp arról, hogy a felhasznált karamellt és nugátot hagyományos módon állítjuk elő.

Tökéletes befejezés

A tökéletesen temperált csokoládé finoman összehangolt előállítási folyamata; finom bevonás; kifogástalanul fényes felület; finoman kidolgozott, jól elkülöníthető részletek; kézzel szórt karamellizált mandula a pralinén. Mindez csak néhány példa arra, hogy mi mindent kell megtenni azért, hogy a Lindt pralinék tökéletes végeredményt adjanak. Valódi különlegesség az Ön számára.

Master Chocolatier finishing pralines with decorations.
Swiss Luxury Selection praline box with truffles.

Királyi csemege

A legenda szerint a pralinét véletlenül épp XVI. Lajos király udvarában találták fel a 17. században. Karamellből és mandulából falatnyi méretű halmokat formáltak, és ezt szolgálták fel Plessis-Praslin grófjának vendégei számára. Amikor a csokoládé a ma ismert formában az 1800-as évek elején elterjedt, elkezdte felváltani a karamellt mint alapanyagot. Így született meg egy valóságos kulináris kincs.

Ínyenceknek

A Lindt CONNAISSEUR SELECTION válogatása a szakértelmünk csúcspontja. Valódi luxus minden falatban.

Csak egy kis apróság

Egy doboz MINI PRALINES tökéletes hozzájárulás egy vacsorához vagy ideális ajándék a barátok, kollégák vagy szakmai mentorok részére. Egy „köszönöm”, kicsit édesebb formában.