Sütiket használunk a jobb felhasználói élmény érdekében. Hogy megfeleljünk az új elektronikus hírközlési adatvédelmi irányelvnek, engedélyt kell kérnünk a sütik használatához. További tudnivalók.
Ügyeljen arra, hogy semlegesítse a szájízét!
Ha több fajta csokoládét próbál ki, az egyes kóstolások között semlegesítse a szájízét gyengére főzött csipkebogyóteába vagy ásványvízbe mártott fehér kenyérrel. Kóstolás előtt ne dohányozzon és ne fogyasszon erősen fűszerezett ételeket!
A legalacsonyabb kakaótartalmú csokoládéval kezdje a kóstolást. Kezdjen fehér csokoládéval, majd jöhet a tejcsokoládé és végül az étcsokoládé! Fokozatosan haladjon az egyre magasabb kakaótartalmú csokoládéfajták felé! A csokoládét nyugodt környezetben jó kóstolni, hogy figyelni tudjon az érzékeire. Az alábbiakban felsoroljuk a legfontosabb alapelveket.