Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Tanuljon meg úgy kóstolni, mint a Csokoládé Mesterek!

Az intenzív kakaóaromától és összetett ízárnyalatoktól kezdve egészen a lágy és bársonyos textúráig, kóstolja a Lindt csokoládékat úgy, ahogyan kell: mind az öt érzékével.

Master Chocolatier examining chocolate bar.

Látvány

Az első benyomás akkor is fontos, ha csokoládékóstolásról van szó. Először tehát a csokoládé megjelenésére kell figyelni: színére, egyenletes struktúrájára és fényére.

Tapintás

Most megvizsgálhatja a felszín struktúráját (sima, érdes vagy szemcsés).

Master chocolatier feeling chocolate bar.
Master Chocolatier listening to chocolate bar snap.

Hallás

Tegyen egy darab csokoládét a füléhez és törje ketté. Figyelje meg, hogy milyen hangot ad ki: lehet jól hallható vagy tompa. A jó minőségű, töltelék nélküli csokoládé jól hallható, ropogó hanggal törik. A tört szél sima és nem morzsál.

Illat

Használja az orrát, hogy kiérezze a csokoládé valamennyi aromáját: tartsa közvetlenül az orrához és szippantson egy nagyot, vagy hagyja, hogy a csokoládé megolvadjon a szájában, majd leheletéből illatozza meg az aromákat!

Master Chocolatier smelling the delicious aroma of chocolate.
Master Chocolatier tasting chocolate.

Íz

Most érkeztünk el a csokoládékóstolás legintenzívebb élményéhez: hagyja, hogy egy darab csokoládé lassan elolvadjon a szájában! Forgassa körbe a csokoládét alaposan a nyelvével, hogy mindenhol érintkezzen az ízlelőbimbóival! Mit érez?

Ügyeljen arra, hogy semlegesítse a szájízét!

Ha több fajta csokoládét próbál ki, az egyes kóstolások között semlegesítse a szájízét gyengére főzött csipkebogyóteába vagy ásványvízbe mártott fehér kenyérrel. Kóstolás előtt ne dohányozzon és ne fogyasszon erősen fűszerezett ételeket!

A legalacsonyabb kakaótartalmú csokoládéval kezdje a kóstolást. Kezdjen fehér csokoládéval, majd jöhet a tejcsokoládé és végül az étcsokoládé! Fokozatosan haladjon az egyre magasabb kakaótartalmú csokoládéfajták felé! A csokoládét nyugodt környezetben jó kóstolni, hogy figyelni tudjon az érzékeire. Az alábbiakban felsoroljuk a legfontosabb alapelveket.

Az egyik legnagyobb kedvenc

A legkeresettebb táblás étcsokoládénk, az 70%-os Lindt EXCELLENCE tökéletes egyensúlyba hozza a keserű és édes ízeket.

Hogyan lesz a kakaóbabból csokoládétábla, és mindez hogyan jut el Önhöz?

Minden, amit csinálunk büszkeséggel tölt el minket. Ez azt jelenti, hogy egy vagyunk azon kevés nagy gyártók közül, akik egészen a kakaóbabnál kezdik a csokoládé előállítását. Ez lehetőséget ad számunkra arra, hogy a folyamat minden lépését felügyeljük, így garantálhatjuk, hogy Önhöz a legkiválóbb minőségű csokoládé jut el. Minden alkalommal.

Tökéletes párosítások

A még mélyrehatóbb és összetettebb ízélményhez kóstolja meg étcsokoládéinkat egy-egy gondosan összeállított kávé-, tea- és borválogatással! Próbálja ki például a kedvenc EXCELLENCE Orange Intense csokoládénkat egy csésze Bolivia Copacabana macchiato kíséretében egy páratlanul gyengéd ízélményért! Fedezzen fel további ízpárosításokat a Lindt-tel!