- Kezdőlap
- Csokoládé és bor párosítás | HUN
Borkóstolás Lindt-tel
A csokoládéval kísért borkóstolás ellenállhatatlan élmény. Az alábbi párosítások mindegyike isteni ízvilágot nyújt, ami valódi kényeztetés az ízlelőbimbóknak.
Párosítások vörösborral
Lindt EXCELLENCE 85% és zinfandel
Az intenzív ízek kiemelése érdekében kísérje a 85%-os Lindt EXCELLENCE csokoládét egy testes száraz vörösborral! A zinfandel borsos jegyei és dzsemes, bogyós ízei tökéletes egyensúlyt teremtenek azáltal, hogy kihangsúlyozzák az étcsokoládé földes jegyeit és gyümölcsös jellegét, így születik a kettő kombinációjából egy pazar ízélmény.
Lindt EXCELLENCE 90% és malbec
A kifinomult és elegáns étcsokoládé testes bort kíván. A malbec öblös, szedres, cseresznyés, fűszeres ízei elegáns kombinációt alkotnak a csokoládé selymes puhaságával és gazdag, puha kakaós ízével, pompásan kiemelve annak gyümölcsös jegyeit. Tökéletes felkészülés a desszertre bármilyen vendégségben. Egyszerűen isteni.
Lindt EXCELLENCE Sea Salt és pinot noir
A pinot noir-hoz hasonló lágy, selymes textúrájú borok tökéletes kíséretet adnak egy kocka Lindt EXCELLENCE Sea Salt csokoládéhoz. A tengeri só fanyar íze fokozza az édes csokoládé ízt, közben pedig kiegyensúlyozza a borban lévő pirosgyümölcsös és cseresznyés aromákat. Az eredmény egy erőteljesen feltörő ízkavalkád.
Lindt EXCELLENCE Mint Intense és cabernet sauvignon
Ha kivételesen frissítő finomságra vágyik vacsora után, öntsön magának egy pohár cabernet sauvignont, és élvezze azt egy kocka Lindt EXCELLENCE Mint Intense csokoládé társaságában. A csokoládé hűs jegyei nagyszerű összhangot alkotnak a hűvösebb éghajlaton termő cabernet sauvignon üde, mentás ízeivel. Az eukaliptuszos jegyeket tartalmazó borok is kiválóan párosíthatók ezzel a frissítő csokoládéval.
Lindt EXCELLENCE Mild 70% és pinot noir
A finom vörösbor még tovább emeli a 70%-os Lindt EXCELLENCE Mild csokoládé gazdag ízét és lágy textúráját. A pinot noirra jellemző, gyümölcsök által dominált aroma és fűszeres jelleg erős hátteret biztosít a csokoládé számára. Ha pedig könnyedebb élményre vágyik, kóstolja meg a csokoládét egy pohár gyöngyöző shirazzal!
Lindt EXCELLENCE Chili és chianti
Vigyen egy kis izgalmat a dolgokba, és fogyassza a Lindt EXCELLENCE Chili csokoládét egy klasszikus chiantival. A bogyós, kakaóbabos és kávés jegyekkel gazdagított könnyed és zamatos bor édes ízvilággal szegélyezi a csokoládé fűszeres ízeit, amelyek így gyengéd és visszafogott lágy érzetet eredményeznek. Ez a kombináció valódi ízélményt nyújt.
Párosítások fehérborral
Lindt EXCELLENCE Orange Intense és zöld veltelini
Ha könnyed, nyári ízre vágyik, próbálja ki a Lindt EXCELLENCE Orange Intense csokoládét egy pohár zöld veltelinivel. A bor grapefruitos, barackos, fűszeres jegyei tökéletesen keverednek a csokoládéban lévő kandírozott narancs pikáns izével, a gyengédebb virágos jegyek pedig jól kiegyensúlyozzák a mandulás árnyalatokat.
Lindt EXCELLENCE Extra Creamy és chardonnay
Hozza egyensúlyba a Lindt EXCELLENCE Extra Creamy csokoládéban lévő tejszín, karamell, tej és méz pompás jegyeit a könnyed chardonnay trópusi gyümölcsös és citrusos ízei segítségével! A bor édes árnyalatai remekül kiegészítik a csokoládé mézes ízeit, így varázsolnak nyárias hangulatot időjárástól függetlenül.
Párosítások rosékkal és gyöngyözőborokkal
Lindt EXCELLENCE 78% és rosé
A csokoládé és a rosé közös története nem új keletű dolog, a 78%-os Lindt EXCELLENCE csokoládé azonban teljesen új lendületet ad a jól ismert párosnak. A 78%-os Lindt EXCELLENCE kiemeli a bor gyümölcsös és bogyós jegyeit, megzabolázza a bor savasságát és lágyítja a tanninokat, hogy ezáltal egy lágy, édes ízt hozzon létre. Tökéletes ízélmény.
Kávé és csokoládé
A természet két nagy serkentő hatású kincsének, a kávénak és a csokoládénak az ötvözésével páratlan ízvilág jöhet létre, amely biztosan felébreszti az érzékeit. Nekünk pedig van egy olyan csokoládénk, amely az intenzív presszókávétól kezdve a tejeskávén keresztül, minden kávéfajtával remek párost alkot.