Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Speak Up bejelentőrendszer az aggodalmak jelzésére

Bevezetés

A Lindt & Sprüngli vállalatnál elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy üzleti tevékenységünket tisztességes és megkérdőjelezhetetlen módon, a jogszabályok és vállalatunk értékeinek betartása mellett végezzük. Cégünk elvárja, hogy minden harmadik fél, így a beszállítók, a tevékenységeink elvégzésére igénybe vett vállalkozók és az alvállalkozók is ugyanígy járjanak el. Ezen kötelezettségvállalásokat és elvárásokat a Lindt & Sprüngli cég Viselkedési Kódexei (Üzletviteli és Beszállítói), valamint a kulcsfontosságú szabályzatok, többek között az Emberi Jogi Szabályzat és a Speak Up Szabályzat tartalmazza.

Az alábbi információk ismertetik, hogy mikor, ki és hogyan veheti igénybe a Speak Up Line vonalat, mi történik, miután elmondta nekünk az aggodalmát, valamint további fontos információkat tartalmaznak.

Milyen esetekben használhatja a Speak Up bejelentővonalat?

Ha Ön olyan eseményt vagy körülményt tapasztal vagy lát vagy arról tudomást szerez, amely már megtörtént vagy Ön szerint meg fog történni, és nincs összhangban a cégünk Viselkedési Kódexeiben, a szabályzatainkban, a törvényekben és a jogszabályokban foglaltakkal, kérjük, hogy első körben ezt a Lindt & Sprüngli vállalaton belüli közvetlen felettesével próbálja megoldani. Ha Ön szerint az aggályaival nem foglalkoznak és/vagy arról névtelenül kíván bejelentést tenni, kérjük, hogy aggodalmát a Lindt & Sprüngli vállalat Speak Up bejelentővonalán keresztül jelezze. Ide tartozik, többek között, az olyan viselkedés, amely az emberi jogokra nézve veszélyt hordoz vagy azok megsértését jelenti, például az egészségügyi vagy biztonsági kockázatok, a zaklatás és munkahelyi diszkrimináció vagy a környezeti veszélyek. A bejelentővonalat arra is használhatja, hogy bejelentést tegyen a törvénytelenségekről, például megvesztegetésről.

Milyen esetekben nem használhatja a Speak Up bejelentővonalat?

Kérjük, hogy a Speak Up bejelentővonalat ne használja:

 • munkakörrel kapcsolatos sérelmek bejelentésére, mint például a munkatársak közötti nézeteltérések, munkaviszony felfüggesztése vagy megszüntetése. Ilyen esetekben kérjük, vegye fel a kapcsolatot a személyzeti osztály képviselőjével, mert ők az illetékesek az ilyen kérdésekben;
 • egészségügyi, biztonsági vagy vagyonnal kapcsolatos problémák bejelentésére;
 • ügyfélpanaszok vagy ügyfelek által felvetett kérdések bejelentésére. Ha ilyen bejelentést kíván tenni, kérjük, hogy keresse meg a Lindt & Sprüngli vállalat adott országra vonatkozó elérhetőségi adatait.

Kik használhatják a Speak Up bejelentővonalat?

A bejelentővonalat olyan személyek, közösségi képviselők vagy szervezetek használhatják bejelentéseik megtételére, akik cégünk üzleti tevékenységével vagy beszállítói láncával kapcsolatos aggodalmaikat szeretnék jelezni. Ilyen személyek lehetnek többek között, de nem kizárólagosan a Lindt & Sprüngli cégcsoporthoz tartozó vállalatok alkalmazottai és munkatársai, valamint annak beszállítói és üzleti partnerei, közösségi tagjai. 

Hogyan használhatja a Speak Up bejelentővonalat?

 1. Ha szeretné aggodalmait bejelenteni, az év 365 napján 24/7 megkereshet minket díjmentesen hívható telefonszámunkon vagy az alábbi linken írásban is bejelentést tehet.
 2. A Speak Up bejelentővonal jelenleg 19 nyelven elérhető.
 3. Kérjük, hogy a lehető legrészletesebb információk megadásával tegyen bejelentést.
 4. Ha nem jelent Önnek gondot, kérjük, adja meg a nevét és elérhetőségi adatait is. Ezek segítségével fogjuk tudni kivizsgálni az eseteket. 
 5. Önnek lehetősége van arra is, hogy nevének és elérhetőségi adatainak megadása nélkül tegyen bejelentést, bár ebben az esetben lehetséges, hogy csak korlátozottan fogjuk tudni kivizsgálni az esetet.
 6. Kapni fog egy szabálysértési azonosítót (grievance ID) – Kérjük, hogy ezt jegyezze fel, és a velünk folytatott kommunikáció során mindig adja meg, így tudjuk Önt tájékoztatni a fejleményekről.

Az alábbi ábra az esetek kezelését mutatja be, a bejelentéstől kezdve a végleges döntés meghozataláig:

Speak Up - The journey of your report

Hogyan biztosítjuk a Speak Up bejelentővonal elérhetőségét?

 • Cégünk Speak Up bejelentővonala ingyenesen vehető igénybe. 
 • A folyamat biztonságos és megbízható. 
 • Célunk, hogy mindenki számára elérhető legyen.
 • Cégünk egy megbízható folyamatot dolgozott ki, amely biztosítja az Ön személyazonosságának és az Ön által közölt információk bizalmas kezelését, valamint az adatok védelmére szolgáló eljárásokat. 
 •  A cégcsoport megfelelőségi részlege tartozik felelősséggel a Speak Up bejelentővonal működtetéséért. A részleg munkáját egy külön személy segíti, aki a kivizsgálásokat irányítja. Ezen személyek pártatlanok, és munkájuk során a nemek közötti egyenlőség elvét alkalmazzák.
 • Azok a személyek, akik valós aggodalmaikat a Speak Up bejelentővonalon keresztül jelzik, semmilyen hátrányt nem szenvedhetnek el, és semmilyen fenyegetés, megtorlás vagy büntetés nem alkalmazható velük szemben. Ha úgy érzi, hogy Ön veszélyben van, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a compliance@lindt.com e-mail-címen, amit a Cégcsoport Megfelelőségi részlege kezel. Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben Ön ezen e-mail-címen keresztül teszi meg bejelentését, akkor az Ön e-mail-címe ismert lesz a Cégcsoport Megfelelőségi részlege számára.  Másik lehetőségként, a Speak Up bejelentővonalon keresztül is tehet esetbejelentést, Így megőrizheti névtelenségét.

Mi történik a bejelentés megtételét követően?

Az Ön által bejelentett esetet az alábbi eljárás szerint kezeljük. A titoktartás biztosítása mellett értesítjük Önt, hogy a bejelentését megkaptuk. Ezt követően tájékoztatjuk a fejleményekről, és az Ön által kifejezett aggályok figyelembevételével tájékoztatjuk az ügyben hozott végleges döntésről. Szükség szerint megfelelő lépéseket teszünk a probléma orvoslására. Még a panaszkezelési eljárás lezárását követően is fontos számunkra a titoktartás és a névtelenség biztosítása.

Az eljárás áttekintése

Fordítással kapcsolatos nyilatkozat

Amennyiben a fordításban szereplő információk pontos jelentésére vonatkozó kérdése van,kérjük, hogy az eredeti angol nyelvű dokumentumot tekintse irányadónak.