Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

A LINDOR öröksége

Karácsonyi különlegességből egy egész világ kedvence: a praliné, amely magával ragadta az egész világot.

1949: Boldog kezdetek

Nem sokkal a második világháború után Csokoládé Mestereink azt a feladatot kapták, hogy alkossanak egy olyan ízletes, új formát, amely elvarázsolja a vásárlókat. Olyan ízt kellett kitalálniuk, amelyre korábban még soha nem volt példa. A végeláthatatlannak tűnő alkotási folyamatot követően 1949-ben megszületett a LINDOR receptje. Az új receptből pedig olyan csokoládét sikerült előállítani, amelynek íze a folyékony aranyhoz fogható. Nem meglepő tehát, hogy a LINDOR név a Lindt és a francia arany („or”) szó kombinációjából jött létre.

Ez jelentette egy igazi sikertörténet kezdetét, hiszen azóta a LINDOR – finom olvadásának és titkos töltelékének köszönhetően – túlszárnyalta valamennyi kereskedelmi forgalomban kapható csokoládéféleség sikerét. A fogyasztási cikkek rohanó világban, ahol igen kevés márkanév képes tartósan fennmaradni, nem egyszerű megnyerni ezt a pozíciót.

Early Lindor box with a trumpet.
Early Lindor box.

1950: Telitalálat

Az első tábla LINDOR 1950 őszén készült el. Az akkori hirdetések a kedvenc csokoládénkat egy céltábla közepén ábrázolták, ezzel üzenve, hogy telitalálat volt a csokoládé.

1962: A minőség pecsétje

1962-ben vezettük be az ikonikus csipkemintát a LINDOR termékek csomagolásának elülső oldalán. A híres Sankt Gallen-i csipke által inspirált minta luxusérzetet, valamint szaktudást és kifinomultságot sugall, miközben végig hű marad a svájci örökséghez. A csipkeminta a mai napig fémjelzi a csokoládét és jól láthatóan hirdeti ígéretünket, hogy minden általunk előállított termékünknél ragaszkodunk a legkiválóbb minőséghez.

Különleges ünnepi alkalmakkor az ikonikus megjelenéshez adunk egy leheletnyi csillogást: keresse a karácsonyi csomagolást ékesítő csillagokat vagy a Valentin-nap alkalmából megjelenő apró szivecskéket.

St. Gallen lace patterned box.
Lindor Christmas decorations.

1967: Aztán egy karácsonykor...

1967-ben, csaknem 20 évvel a recept megalkotását követően, a jól ismert csokoládét egy szezonális promóció keretein belül piros fóliába csomagolt golyó formájában kezdtük el értékesíteni, amely a karácsonyi gombdíszekre emlékeztetett. Az új receptnek köszönhetően a csokoládé elég lágy volt ahhoz, hogy formába lehessen önteni és gyorsan megszáradjon, így a tökéletesen sima csokoládéhéjat könnyen meg tudtuk tölteni a krémes, olvadós csokoládéval.

A LINDOR praliné igen gyorsan belopta magát a szívekbe, a vásárlók pedig úgy érezték, hogy villámsebességgel eljött a karácsony. Az ünnepi időszak végével azonban a palinék nyomtalanul eltűntek. A vásárlók meglepődve érdeklődtek arról, hogy hová tűntek a golyók. A LINDOR pralinét annyira hiányolták a vásárlók, hogy röviddel azután, hogy lekerültek a polcokról, állandó termékként beépítettük a csokoládéválasztékunkba. A praliné igen hamar a Lindt ismertetőjegyévé és globális jelenséggé vált.

Gömbölyű formájának, ikonikus piros csomagolásának, krémes töltelékkel töltött, selymesen sima külső burkának köszönhetően a LINDOR praliné egy azonnal felismerhető finomság, amelyet a világ minden táján imádnak. Sokan megpróbálták leutánozni ezt az ikonikus csokoládét, de senkinek nem sikerült megalkotnia. Titkos receptünket mindenesetre féltve őrizzük. A Lindt jelenleg több mint egymilliárd LINDOR pralinét állít elő közel 100 különböző országban.

1984: Friss ízek bevezetése

1984-ben a Lindt még változatosabbá tette a LINDOR pralinék választékát azzal, hogy felvette a termékei közé a LINDOR Dark golyót, amely egy étcsokoládés praliné, keserédes krémes töltelékkel. Ezt követte a LINDOR White 1985-ben, majd a LINDOR Hazelnut 1994-ben. Ez a három íz vált a LINDOR ismertetőjegyévé, természetesen az első számú finomság, a tejcsokoládés LINDOR Milk mellett. A Lindt Csokoládé Mesterei azonban mindig kutatják az érzékek kényeztetésének új lehetőségeit, éppen ezért kiemelt figyelemmel kísérik az időszakos és helyi trendeket, és természetesen a vásárlók ízlésvilágát.

Minden egyes finomságunkat az Ön igényeinek figyelembevételével alkotunk meg. Ezért van az, hogy a LINDOR pralinék országonként és évszakonként változnak. Az Egyesült Államokban a mogyoróvajjal töltött trüffelt óriási lelkesedéssel fogadták, a borsmentás LINDOR golyók pedig a világ minden táján nagy örömet okoznak a vásárlóknak a karácsonyi időszakban. Tulajdonképpen minden évszaknak megvan a saját finomsága.

Tavasszal a LINDOR Stracciatella praliné kerül reflektorfénybe (ezt egyes országokban Cookies and Cream fantázianéven ismerik). Ősszel a ropogós mogyorótöltelékkel töltött golyóké a főszerep, télen pedig az évszakra jellemző fűszerkeverékekkel – például fahéjjal és korianderrel – bolondított LINDOR különlegességeket kínálunk. Ennek ellenére a mai napig a klasszikus tejcsokoládés LINDOR marad világszerte a legnépszerűbb: ez teszi ki az összes értékesített LINDOR termék 50%-át minden évben. Nem véletlen tehát, hogy a LINDOR Milk pralinét a „Csokoládék királynője” néven is ismerik.

A collection of Lindor flavours.
Master Chocolatier with customers.

2009: Számít a véleménye!

Nap mint nap számtalan levelet kapunk vásárlóinktól. Minden levelet szívesen fogadunk, függetlenül attól, hogy a levélben éppen köszönetet nyilvánít a vásárló, vagy ötleteket ad új finomságokhoz. A Lindt Csokoládé Mesterei mindig figyelembe veszik ezeket az ötleteket amikor új finomságok elkészítéséhez keresnek lehetőségeket. Így készült el Olaszországban az XXL méretű LINDOR praliné.

2009-ben a Lindt megszervezte az első LINDOR fesztivált Svájcban, hogy ezzel még nagyobb közreműködésre ösztönözzön a termékek gyártását illetően. Ezek a fesztiválok lehetőséget adnak a Csokoládé Mesterek számára, hogy megismerjék Önt és az Ön ízlését. Ha már az íznél járunk: tudta, hogy mindenki a maga módján élvezi a LINDOR pralinék ízét? Vannak a lelkes LINDOR rajongók, akik izgatottan, egyszerre bekapják az egész golyót. Aztán vannak a LINDOR szerelmesei, akik minden egyes praliné kiélvezésére elegendő időt szánnak, és hagyják, hogy a teljes ízvilág fokozatosan kibontakozzon, miközben elolvad a szájukban. És végül vannak azok, akik leharapják a golyó felét, majd jóízűen kinyalják belőle a finoman olvadó tölteléket.

Ön melyik típusba tartozik? Ossza meg velünk! Azért szeretjük meghallgatni a véleményét, mert Ön nélkül nem sikerült volna mindezt elérnünk! Engedje meg tehát, hogy a Lindt nevében megköszönjük, hogy lehetővé tette számunkra ezt az utazást!