Több, mint 70% kakaó

Több, mint 70% kakaó

 

Hogyan ismerjük fel a valódi csokoládé ízt?

A kakaótartalom az egyik fontos tényező a csokoládé íz intenzitásában, a kakaómasszát és a kakaóvajat is beleértve. Ez százalékos arányban kimutatható a késztermékben. 20-99%-ig terjedhet a csokoládé kakaótartalma.

 

A LINDT EXCELLENCE 70%-os csokoládéjának 1989-es piacra dobásával a LINDT Csokoládé Mesterei újradefiniálták a valódi étcsokoládé készítésének művészetét. A magas kakaótartalom nem csupán a tökéletes, extra minőségű kakaóbab követelményének tesz eleget, de a válogatáshoz, keveréshez, pörköléshez, és a konsírozáshoz szükséges valódi szakértelemnek is. A titok a csokoládé készítés változatos lépéseinek tökéletes elsajátításában található. És természetesen az egyedi ízvilág megalkotásában, ezért ilyen egyedülálló termék a LINDT EXCELLENCE 70% -os kakaótartalommal.

 

A csokoládé kóstolása és összes tulajdonságának felfedezése ugyanolyan kaland, mint bármely finom étel, egy jó bor, válogatott kávé vagy finom sajt ízlelése. Az ízlelésünk fejlődik és alkalmazkodik e kalandhoz, hogy értékelni tudja a valódi csokoládét.

 

 

 

 

EXCELLENCE Dark 70 %

LINDT EXCELLENCE étcsokoládé, 70%-os kakaótartalommal gazdag és összetett karakterrel. A első ízlelésnél kissé keserű, de ez jól kiegyensúlyozott savanykás ízzel párosul. Ez később előhív egy lágyabb viragos ízt egy lehelletnyi vaníliával. A keserű és édes ízek kiegészítik egymást, és gondoskodnak az egyedülálló és tökéletes ízélményről. Minden csokoládérajongó értékeli ezt a harmonikus és vágykeltő jelleggel bíró finomságot.


Élvezze a testes sötétbarna csokoládé intenzív utóízét kedvenc kávéjával párosítva – ideálisan egyaránt harmonikusan előkészített babból készítve, vagy próbálja ki egy fioman virágos Darjeeling teával. Másik lehetőségként egy pohár száraz, de virágos ízvilágú Marsala Vergine bort
-mely a borok közül egy roppant aromás fajta, de nem kellően megbecsült bor – párosítását ajánljuk a 70%-os EXELLENCE csokoládéhoz.

 

 


 

EXCELLENCE Dark 85 %

A LINDT EXCELLENCE 85%-os táblás étcsokoládé nagyon intenzív karaktert kínál. Első benyomásra keserű és száraz, de a kakaóvajjal közösen formált lágy összhatás gondoskodik a jól kiegyensúlyozott ízvilágról. A figyelmes kóstolás segít felfedezni a szárított gyümölcs, a medvecukor és a dohány nyomait, csakúgy mint a friss földes jelleget

 

Ideális egy késő déutáni kóstolásra: Párosítsa az EXCELLENCE 85%-os csokoládét egy klasszikus Bergamote aromájú teával, például Earl Grey teával, vagy egy mérsékelten savanyú, kiegyensúlyozott ízvilágú keserű kávéval, például válogatott Haiti kávébabból. A kóstolás ezután lassacskán kiterjedhet egy aperitifre, mely összetett, lágy és koncentrált, édes, mégis kissé savas, mint például a Tokaji vagy a Vintage Port. A portói vágyakozó, simogató és tartalmas zamata végigkíséri a csodás csokoládét a legutolsó falatig.

 


 

EXCELLENCE Dark 90%

90%-os kakaótartalmával az EXCELLENCE Dark 90% erőteljes, mégis lágy karakterrel rendelkezik. Az első benyomásra erős és határozott kakaó aroma elvezet a meglepően bársonyos ízélményhez elenyésző kesernyésséggel és savanyúsággal. A földszerű jelleg pompásan olvad együtt csipetnyi vanília és fára emlékeztető aromával.


Az olyan vörösbor, mint a Monastrell Dulce, gazdagságával, erőteljes aromájával és gyümölcsös ízeivel, tökéletes kiegészítője lehet az EXCELLENCE Dark 90% étcsokoládénak. Ezen kívül érdemes mellé kipróbálni egy erős, pörkölt kávét vagy egy intenzív, erőteljes Assam fekete teát.

 


 

EXCELLENCE Dark 99%

LINDT EXCELLENCE Dark 99%, a fekete csokoládé csúcsa, ez a legintenzívebben aromás fekete csokoládé. Az erőteljes aromájával, testes kakaóízével és intenzív illatával lassan olvad a szájban, füstös, pirított aromával és tisztán érezhető dohányos ízzel. Ez a roppant igényes és erőteljes ízélmény természetesen nem találkozik mindenki ízlésével. De talán értékelni fogjuk e csokoládé összetettségét, ha elkezdjük párosítani és összehasonlítani például a Kínai Black Dragon teával vagy a különleges Blue Mountain jamaicai kávéval. Az ideális kombináció létrejöhet a szinte teljesen ellentétes ízhatású édes Banyulsszal, ellensúlyozva a szinte cukormentes hosszantartó hatású kakaóízt. Továbbá a Whiskey Creammel is lehet hasonló hatást elérni, mely valóban lágyítja a kakaó intenzitását.

 

További ötleteket a bor és csokoládé párosítással kapcsolatban a “Ízélmény” menüpont alatt találhat.