Társadalmi szerepvállalás

Társadalmi szerepvállalás

Chairman and Chief Executive Officer
 

Kedves Olvasó!

 

Büszkén jelenthetem ki, hogy a Lindt & Sprüngli egyike azon kevés csokoládégyártóknak, amely a teljes gyártási és a termelés logisztikai folyamatát saját maga ellenőrzi, a beszerzéstől a kiszállításig. Mindez a legkiválóbb kakaóbabfajták kiválasztásával kezdődik a világ legjobb termőföldjeiről, illetve a legjobb minőségű alapanyagok és csomagolóanyagok beszerzésével. Ezt követi a feldolgozás és a csokoládé előállítása, majd végül az elegáns csomagolással ellátott késztermékek disztribúciója. Emellett prémium minőségű termékeink előállításához saját fejlesztésű, egyedi technológiát alkalmazunk. Ez egyben azt jelenti, hogy a gyártás teljes folyamatát felügyeljük, ezáltal tudjuk garantálni a legmagasabb minőségi elvárásoknak való megfelelést. Továbbá felelősséget vállalunk olyan intézkedések meghozatalával, amelyek dolgozóink jólétének és életkörülményeinek fejlődését és biztonságát segítik.

 

Tekintettel a kakaóbabot termelő országok összetett történelmi, politikai, társadalmi és gazdasági hátterére, egyértelmű, hogy a legnagyobb kihívás számunkra a társadalmi felelősségvállalás korában a fenntartható, felelős beszerzés biztosítása. Mindamellett, hogy aktívan résztveszünk nemzetközi non-profit szervezetek irányítása alatt működő nemzetek feletti és az iparágat átölelő projektekben, a Lindt & Sprüngli továbblépett és létrehozott egy független beszerzési programot. 2009. január óta a nyugat-afrikai kakaóbabok iránt támasztott keresletünket egy ghánai beszerzési modell alkalmazásával bonyolítjuk, amely minden egyes kakaóbabszemnek vagy zsáknak az útját képes nyomon követni egészen a termelőkig. Ezenkívül minden tonna megvásárolt kakaóbab után támogatást nyújtunk egy alapítványnak, amely az általunk fontos beszerzési területnek számító ritka kakaótermőföldeken segíti a termesztőket különféle programokkal. Most éppen azon dolgozunk, hogy az összes számunkra fontos latin-amerikai termőföldre, ahonnan az általunk megvásárolt legfinomabb kakaóbabfajták származnak, kiterjesszük az átlátható beszerzési modellt.

 

Mindazonáltal a fenntarthatóság a Lindt & Sprüngli számára túlmutat a felelős beszerzésen, illetve a legjobb minőségű feldolgozáson. Számunkra ugyanilyen fontos a CO2 kibocsátás, az energia- és vízfelhasználás csökkentése a teljes gyártási folyamatot tekintve.

 

A Lindt & Sprüngli, felelősségteljes, tisztességes munkaadóként, egészséges, biztonságos és társadalmilag fenntartható munkahelyet kínál alkalmazottai számára. Mint felelős testületi állampolgár és rendes adófizető szintén elkötelezett híve a működési területeihez tartozó közösségeknek. Ennélfogva a Lindt & Sprüngli számos helyi kezdeményezést támogat és folyamatosan kínál vonzó foglalkoztatási lehetőségeket.

 

Amellett, hogy a felelős beszerzés és termelés kiemelt szerepet játszik a vállalat életében, a Lindt & Sprüngli számára szintén fontosak az élelmiszerbiztonság és egészségügyi kérdések csakúgy, mint a biodiverzitás és a természetes környezetünk védelme. A magas minőség és az élelmiszerbiztonság fenntartása ugyanolyan fontos számunkra, mint ügyfeleink, fogyasztóink számára. Ezért mindent megteszünk, hogy a minőséget garantáló technológiai fejlesztéseinkkel továbbra is az élen járjunk a piacon.

 

Az oldalunkon található beszámolót azzal a céllal készítettük el, hogy bemutassuk milyen erőfeszítéseket teszünk a fenntartható, felelős és etikus üzleti tevékenységeinkben. A Lindt & Sprüngli tisztában van azzal a ténnyel, hogy a társadalmi felelősségvállalás kimeríthetetlen területei folyamatos odafigyelést és erőfeszítést igényelnek az előttünk álló kihívásokkal szemben. Ennek tudatában egyre többet teszünk a fenntartható jövőért, így vásárlóink teljes bizalommal és nyugalommal merülhetnek el a Lindt & Sprüngli prémium minőségű csokoládé termékeinek fogyasztásában.

 

Tisztelettel:

Ernst Tanner

Elnök - vezérigazgató