Discover LINDT's Secrets of Chocolate

Karácsonyi Édes Arany

Karácsonyi Édes Arany

LINDOR – az édes arany

 

Már önmagában a kezünkben tartani egy Lindor csokoládégolyót is leírhatatlan érzés. Minden érzékszervünket rabul ejti ez a különleges desszert. Ahogyan a kezünkbe veszünk belőle egy darabot, s elkezdjük kibontani a finom csomagolásból, rögvest elvarázsol bennünket a csomagolásból kiszökő valódi csokoládé illata. Miután kiszabadítottuk desszertünket a finom fóliából, egy tökéletesen kerek csokoládégolyó látványában gyönyörködhetünk. Ahogyan az ujjainkkal elkezdünk játszani a kerek csokoládégolyóval, az értintésünktől hirtelen olvadni kezd azzal az üzenettel, hogy „azonnal tessék engem elfogyasztani!”. Ez az élvezet jelenti az igazi „édes arany” által nyújtotta örömöket, azaz a  Lindor csokoládé élményét.

 

 

LINDT és OR

 

A Lindor csokoládét 60 évvel ezelőtt alkották meg a Lindt Svájci Csokoládé Mesterei, akik akkor nem is sejtették, hogy olyan varázslatos csokoládé születik szenvedélyes munkájuknak köszönhetően, amely méltó az „édes arany” elnevezésre. A LINDOR márkanév a LINDT és az OR szavakból áll; amíg a LINDT név a kiváló minőségű csokoládé fogalmát takarja, addig a francia eredetű, aranyat jelentő OR szó ennek a csokoládé remekműnek az értékét hivatott kifejezni.

 

 

Egy valódi kincs

 

A Lindor név valódi kincset, édes aranyat ígért, és beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Ellenálhatatlanul lágyan olvadó volta miatt egy pillanat alatt meghódította egész Svájcot. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy 1949-ben mindenki a Lindor csokoládéval ünnepelte a karácsonyt Svájcban. Az ünnepek elteltével sem tudtak betelni az emberek vele, és egyre csak keresték az üzletekben elbizonytalanodva, hogy vajon a Lindor csak karácsonyi termék volt vagy sem.

 

 

Az édes arany piacra kerülésének pillanata

 

1949-et írunk, a svájciak örömteli hangulatban készülnek a karácsonyra, s ekkor a Lindt Csokoládé Mesterei előállnak egy újdonsággal, a szájban azonnal elolvadó csokoládé remekművel, a Lindor-ral. A Lindor, megédesítve a karácsonyi ünnepeket, azonnal belopta magát az emberek szívébe, s így gyorsan az egyik legkedveltebb termékké vált az üzletekben.

A piros csomagolású tejcsokoládés Lindor csokoládégolyó karácsonyi díszként került először fogalomba óriási sikerrel. A csomagolás csillogó, piros színe a karácsonyi díszek hangulatát idézi, így ez a termék tökéletesen illett az ünnepekhez, örömöt és jókedvet csempészve a svájci otthonokba. Ám a szilveszter elmúltával az üzletek polcairól eltűnt a Lindor csokoládé, ami elkeserítette a kereskedőket, hiszen nem tudták a vásárlók igényeit kielégíteni, akik egyre csak keresték a terméket. Ez arra késztette a Lindt Csokoládé Mestereit, hogy valami megoldást találjanak a kialakult helyzetre.

 

 

Az arany középút

 

A LINDT Csokoládé Mestereinek a célja az volt, hogy a közkedvelt Lindor csokoládégolyókat egész évben élvezhessék a fogyasztók, így a híres Lindor csokoládégolyóra építve további Lindor termékek láttak napvilágot különféle formában: táblás csokoládék, húsvéti tojás. Természetesen minden új fejlesztés az eredeti lágyan olvadó Lindor receptre épül. Így a Lindor rajongói tábora és a csokoládé ínyencek egész évben élvezhetik ezt a csokoládét mindenféle formában és ízben. Mindenki talál kedvére valót bármilyen alkalomról legyen is szó, havazzon vagy süssön a nap, a Lindor tökéletes választás a kényeztetésre.

 

Lindor karácsonyi dekorációk

 

 

A Lindor csokoládégolyóval díszíthetjük az adventi koszorút, a karácsonyfát, az ünnepi asztalt, és akár néhány szem Lindor golyóval is készíthetünk saját, karácsonyi ajándékot egy szép díszzacskóba csomagolva az édes aranyat.

 

 

Lindt Mikulás

 

Lindt Mikulással a karácsony is szebb. A legfinomabb Lindt tejcsokoládéból készül, amelyre kézzel kötik rá az arany csengettyűt. Az egyik legkedvesebb ajándék szeretteinknek. A Lindor csokigolyókkal és az ikonikus Lindt Mikulással díszített ünnepi asztal a karácsonyi összejövetelek fényét is emeli.

 

 

Örömteli ünnepi készülődést kívánunk!