Discover LINDT's Secrets of Chocolate

A LINDT ARANY NYUSZI TÖRTÉNETE

A LINDT ARANY NYUSZI TÖRTÉNETE

 

A LINDT ARANY NYUSZI napjainkban csaknem 60 országban elengedhetetlen kelléke a húsvéti dekorációnak. Négyféle ízben kapható: - tej, ét-, fehér- és mogyorós csokoládés. Jól mutat minden húsvéti kosárban. 

 

Születésének mesébe illő története 1952-re nyúlik vissza; ekkor látta meg a napvilágot az első LINDT ARANY NYUSZI. Egy kora tavaszi reggelen, amikor az egyik LINDT Csokoládé Mester kisfia meglátott egy aprócska nyulat a kertben, a kisfiút lenyűgözte a látvány, és meg akarta simogatni a nyulat, de az gyorsan eltűnt egy közeli bokor védelmet adó rejtekében. A kisfiú sírva fakadt a csalódottságtól. Édesapja megsajnálta szomorú kisfiát, és hirtelen egy remekmű ötlete fogalmazódott meg benne.

 

„Talán készítenem kellene egy ugyanilyen nyuszit csokoládéból…“- mondta a fiának. A nyuszit hamarosan el is készítette a legfinomabb LINDT tejcsokoládéból, aranyszínű papírba csomagolta, vörös szalagot és aranyszínű csengettyűt kötött a nyakára, hogy ez a nyuszi ne veszhessen el.

 

„Amikor szól a csengettyű, könnyen megtalálod majd.“- szólt örömtől ragyogó arcú kisfiához a Mester. Így született meg az első Arany Nyuszi, amely azóta is világszerte hódít édes bájával.